cojemy.pl > Kolacje > Kolacje z warzywami > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Kolacje z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z białym serem
Kolacje z alkoholem Kolacje z grzybami Kolacje z innymi składnikami Kolacje z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Kolacje z mięsem Kolacje z nabiałem oraz jajami Kolacje z napojami Kolacje z owocami Kolacje z pieczywem Kolacje z przyprawami Kolacje z rybami i owocami morza Kolacje z sosami Kolacje z słodyczami Kolacje z warzywami
Kolacje z bakłażanem Kolacje z brokułami Kolacje z brukselką Kolacje z bobem Kolacje z cebulą Kolacje z chrzanem Kolacje z cukinią Kolacje z czosnkiem Kolacje z dymką (pęczkiem dymki) Kolacje z dynią Kolacje z fasolą Kolacje z fasolką szparagową Kolacje z groszkiem Kolacje z kiełkami sojowymi Kolacje z koperkiem lub koperem Kolacje z kukurydzą Kolacje z marchewką Kolacje z ogórkiem Kolacje z papryką Kolacje z papryką chili Kolacje z pietruszką Kolacje z pomidorem Kolacje z porami Kolacje z rozmarynem Kolacje z ryżem Kolacje z rzepą Kolacje z rzeżuchą Kolacje z rzodkiewką Kolacje z sałatą Kolacje z selerem Kolacje z soczewicą Kolacje z soją Kolacje z szałwią Kolacje ze szczypiorkiem Kolacje ze szparagami Kolacje ze szpinakiem Kolacje z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Sałatka z fasoli

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
430g białej fasoli konserwowej
430g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 duża cytryna
30ml oliwy z oliwek
30g świeżego, drobno posiekanego tymianku
225g pomidorów konserwowych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Do podania:
świeże pieczywo
» zobacz przepis

Pomidory faszerowane ryżem i rodzynkami

Forma potrawy: Zapiekane, Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
4 pomidory
15dag ugotowanego ryżu
1 łyżka rodzynków
1 posiekana cebula
1 łyżka obranych i posiekanych migdałów
2 łyżki masła
szczypta szafranu
pół łyżeczki cukru
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bakłażan zapiekany z pomidorami

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
1 bakłażan
pomidory - zależnie od wielkości bakłażana
ser żółty
czosnek
bazylia
estragon
sól, pieprz
» zobacz przepis

Ziemniaczane krokiety

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
pół kg. ziemniaków
2 łyżki masła
4 jaja
1/4 szklanki gęstej śmietany
szklanka mąki
sól, pieprz, papryka w proszku
pęczek szczypiorku i natki pietruszki
bułka tarta
olej do głębokiego smażenia
» zobacz przepis

Pasta z papryki z cebulą

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
20dag papryki
15dag cebuli
1 łyżka oleju
1 ząbek czosnku
» zobacz przepis

Tatar z awokado

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
owoc awokado
2 pomidory
1 duży ogórek
dużo cebuli :)
natka pietruszki (opcjonalnie)
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sałata ze szparagami

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
główka sałaty
pęczek szparagów
2 jajka
natka
białe pieczywo
sos:
4 łyżki oleju
1/2 musztardy
cukier
biały pieprz
sól
» zobacz przepis

Soczewica gotowana po indyjsku

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
0,5kg soczewicy
litr wody
łyżeczka soli
łyżeczka turmeriku (kurkumy)
cebula
duża główka czosnku
czerwona papryczka chilli
pół łyżeczki kminku
olej roślinny
» zobacz przepis

Soja na cebuli

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie główne
3 szklanki soi gotowanej lub konserwowej
4 łyżki masła
2 szklanki bułki tartej
1 cebula
1 cytryna
szczypiorek
sól, pieprz
» zobacz przepis

Marchewka po hiszpańsku

Forma potrawy: Danie główne, Kolacja, Przekąska lub przystawka
70dag marchwi
1-2 cebule
10dag świeżego boczku
natka pietruszki
tymianek
sól
» zobacz przepis

Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
1 filet z kurczaka
0,5kg mrożonych brokułów
kilka pomidorków koktajlowych
pół kubka śmietany 12%
2 ząbki czosnku
przyprawa "Delikat do mięs" Knorr (czerwone opakowanie) lub podobna (np. Vegeta)
sól
biały pieprz
Do podania z:
makaron rurki ugotowany al dente
» zobacz przepis

Tofu z kiełkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
30dag twardego tofu
20dag skiełkowanej fasoli lub soi
1 zielona papryka
1 czerwona papryka
10 młodych cebulek (dymka)
1 łyżka oleju arachidowego
2 łyżki orzeszków pistacjowych lub prażonych nasion dyni do przybrania
Marynata:
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju arachidowego
2 łyżki soku cytrynowego
1 łyżka wytrawnego białego wina
1 łyżeczka mielonego imbiru
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.