cojemy.pl > Kolacje > Kolacje z przyprawami > Przepisy na potrawy

Kolacje z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy z pieczarkami i pietruszką
Kolacje z alkoholem Kolacje z grzybami Kolacje z innymi składnikami Kolacje z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Kolacje z mięsem Kolacje z nabiałem oraz jajami Kolacje z napojami Kolacje z owocami Kolacje z pieczywem Kolacje z przyprawami Kolacje z rybami i owocami morza Kolacje z sosami Kolacje z słodyczami Kolacje z warzywami
Kolacje z bazylią Kolacje z cukrem Kolacje z cukrem waniliowym Kolacje z cynamonem (laskami cynamonu) Kolacje z estragonem Kolacje z gałką muszkatołową Kolacje z goździkami Kolacje z imbirem Kolacje z jałowcem Kolacje z ketchupem (keczupem) Kolacje z kminkiem Kolacje z kolendrą Kolacje z kurkumą Kolacje z liściem laurowym Kolacje z majerankiem Kolacje z miętą Kolacje z musztardą Kolacje z octem Kolacje z oregano Kolacje z pieprzem Kolacje z szafranem Kolacje z solą kuchenną Kolacje z tymiankiem Kolacje z vegetą Kolacje z wanilią Kolacje z zielem angielskim Kolacje z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Łosoś pieczony z ziołami

Forma potrawy: Kolacja, Danie rybne
4 nieduże filety z łososia
pół szklanki oliwy lub oleju
1 cytryna
po 1 łyżeczce: ziela angielskiego, świerzo rozgniecionego pieprzu czarnego i białego
po 2 łyżeczki tymianku i rozmarynu
2 liście laurowe
sól
» zobacz przepis

Sałata ze szparagami

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
główka sałaty
pęczek szparagów
2 jajka
natka
białe pieczywo
sos:
4 łyżki oleju
1/2 musztardy
cukier
biały pieprz
sól
» zobacz przepis

Płonące śliwki

Forma potrawy: Inna potrawa, Kolacja, Przekąska lub przystawka
1 kg. śliwek renklod
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
50ml śliwowicy
Syrop waniliowy:
500ml wody
300g cukru
1/2 laski drobno posiekanej wanilii
lub 1 torebka cukru waniliowego
» zobacz przepis

Talerz warzyw z ryżem

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
1 woreczek białego ryżu (albaris)
4 średnie kolorowe papryki
1 kabaczek lub cukinia (ok. 30 dag)
2 cebule
6 pomidorów
3 ząbki czosnku
5 łyżek oleju
3 łyżki posiekanych ziół (bazylia, tymianek, natka pietruszki)
przyprawa vegeta
sól i pieprz
» zobacz przepis

Placek ziemniaczany z kukurydza

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
8 ziemniaków gotowanych (80 dag)
1/2 szklanki mleka
2 jaja
sól
1 łyżka tłuszczu do naczynia
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka oleju
tymianek
1 szklanka kukurydzy
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki ketchupu
pieprz
3 łyżki tartego żółtego sera
» zobacz przepis

Placek lotaryński

Forma potrawy: Kolacja, Ciasto
12dag masła
25dag mąki
3 łyżki mleka
200ml mleka
4 jajka
5 cebul
sól
pieprz
15dag szynki
łyżka oleju
10dag sera żółtego
20dag śmietany kremówki
żółtko
gałka muszkatołowa
2 gałązki natki pietruszki i majeranku
tłuszcz do posmarowania formy
» zobacz przepis

Makaron zapiekany z truskawkami

Forma potrawy: Zapiekane, Kolacja, Danie główne
Ciasto:
20-25dag mąki
2 jajka
sól
2dag tłuszczu do wysmarowania rondla
2dag bułki tartej
Nadzienie:
70dag truskawek
5-10dag cukru
8dag masła lub margaryny
5dag cukru pudru
cukier waniliowy
cynamon
ewentualnie rodzynki
» zobacz przepis

Bakłażan zapiekany z pomidorami

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
1 bakłażan
pomidory - zależnie od wielkości bakłażana
ser żółty
czosnek
bazylia
estragon
sól, pieprz
» zobacz przepis

Kanapki z krewetkami

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
10 kromek chleba razowego bez skórki
60 krewetek z puszki
80g gęstego majonezu
1 pęczek koperku
Sos majonezowy:
120g gęstego majonezu
1 łyżeczka estragonu wymieszanego z tymiankiem
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Soczewica gotowana po indyjsku

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
0,5kg soczewicy
litr wody
łyżeczka soli
łyżeczka turmeriku (kurkumy)
cebula
duża główka czosnku
czerwona papryczka chilli
pół łyżeczki kminku
olej roślinny
» zobacz przepis

Zupa z soczewicy i pomidorów

Forma potrawy: Kolacja, Zupa
100g soczewicy czerwonej lub brązowej
500g pomidorów
1 cebula
2 marchewki
1 liść laurowy
1/2 łyżeczki tymianku
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 litr wywaru ze świeżych jarzyn lub wody
sól, pieprz
kilka listków świeżej mięty do przybrania
» zobacz przepis

Makaron z sosem pesto

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
50dag zielonego makaronu
sól
Na sos:
10dag liści świeżej bazylii
2 duże ząbki czosnku
6 łyżek tartego parmezanu
1/4 szklanki orzeszków piniowych lub obranych i zmielonych migdałów
1/2 szklanki oliwy wysokiej jakości
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.