cojemy.pl > Kolacje > Kolacje z warzywami > Przepisy na potrawy > Strona numer 8

Kolacje z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z ryżem i bananami
Kolacje z alkoholem Kolacje z grzybami Kolacje z innymi składnikami Kolacje z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Kolacje z mięsem Kolacje z nabiałem oraz jajami Kolacje z napojami Kolacje z owocami Kolacje z pieczywem Kolacje z przyprawami Kolacje z rybami i owocami morza Kolacje z sosami Kolacje z słodyczami Kolacje z warzywami
Kolacje z bakłażanem Kolacje z brokułami Kolacje z brukselką Kolacje z bobem Kolacje z cebulą Kolacje z chrzanem Kolacje z cukinią Kolacje z czosnkiem Kolacje z dymką (pęczkiem dymki) Kolacje z dynią Kolacje z fasolą Kolacje z fasolką szparagową Kolacje z groszkiem Kolacje z kiełkami sojowymi Kolacje z koperkiem lub koperem Kolacje z kukurydzą Kolacje z marchewką Kolacje z ogórkiem Kolacje z papryką Kolacje z papryką chili Kolacje z pietruszką Kolacje z pomidorem Kolacje z porami Kolacje z rozmarynem Kolacje z ryżem Kolacje z rzepą Kolacje z rzeżuchą Kolacje z rzodkiewką Kolacje z sałatą Kolacje z selerem Kolacje z soczewicą Kolacje z soją Kolacje z szałwią Kolacje ze szczypiorkiem Kolacje ze szparagami Kolacje ze szpinakiem Kolacje z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Śledź zapiekany

Forma potrawy: Kolacja, Danie rybne
50dag śledzi nie solonych
mąka
tłuszcz do smażenia
łyżka masła
2 jajka
10dag śmietany
cebula
koperek
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karp zapiekany w śmietanie

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
4 filety z karpia (po około 80 dag)
2 garści grzybów - pieczarek, kurek mrożonych lub rydzów
2 średnie cebule
czubata łyżka masła
dwie łyżki oliwy
szklanka tłustej, kwaśnej śmietany
sól
pieprz
garść drobno posiekanej natki pietruszki
» zobacz przepis

Brokuły z makaronem w sosie serowym

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
brokuły
makaron
łyżka masła
łyżka mąki
szklanka mleka
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
10dag sera żółtego
1/3 szklanki śmietany
» zobacz przepis

Babka kanapkowa

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Zapiekane
8 kromek długiej bułki
8 plastrów żółtego sera
szklanka mleka
2 jaja
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
2 łyżeczki rzeżuchy lub szczypiorku
» zobacz przepis

Smażone kuleczki z serem

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
100g mąki zwykłej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
świeżo zmielony pieprz naturalny
1/4 łyżeczki suszonych, mieszanych ziół
1 łyżka szczypiorku, posiekanego
olej do tzw. głębokiego smażenia
405g sera edamskiego pokrojonego w kostkę
Do podania:
ostry sos chutney
Do przybrania:
rzeżucha
cząstki cytryny
» zobacz przepis

Makrela pieczona w soli

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne
1 makrela (na osobę)
1 łyżka soli grubej
2 łyżki tartej rzepy
1 łyżeczka sosu sojowego
» zobacz przepis

Kanapki zimowe cojemy

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
chleb pełnoziarnisty
masło
ser żółty
majonez
świeża "nowa" cebula
» zobacz przepis

Kanapki z Kornwalii

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
1 pomarańcza
2 jabłka
3 łyżki majonezu
6 łyżek śmietany
łyżka tartego chrzanu
cebula
4 łyżki gęsiego smalcu
4 płaty pieczeni wołowej (rostbefu)
4 duże kromki bułki pszennej
sól
cukier
pieprz
» zobacz przepis

Duńskie bułeczki

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
4 podłużne, chrupiące bułeczki
75g masła lub margaryny
150ml kwaśnej śmietany
2 łyżki chrzanu w śmietanie
1 łyżka koperku, posiekanego
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
3 jabłka deserowe, wydrążone i pokrojone w plasterki
4 rolmopsy ze śledzia, pokrojone w paski
Do przybrania:
4 korniszony
» zobacz przepis

Pasta z wędzonej ryby

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
40dag ryby wędzonej
10dag masła
2 łyżeczki zielonej pietruszki
1 łyżeczka musztardy
» zobacz przepis

Kanapki z avocado

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
owoc avocado (niezbyt miękki)
chleb
masło
cebula
sól
» zobacz przepis

Łosoś pieczony z ziołami

Forma potrawy: Kolacja, Danie rybne
4 nieduże filety z łososia
pół szklanki oliwy lub oleju
1 cytryna
po 1 łyżeczce: ziela angielskiego, świerzo rozgniecionego pieprzu czarnego i białego
po 2 łyżeczki tymianku i rozmarynu
2 liście laurowe
sól
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.