MENU
ZWIŃ MENU

Pasta z papryki z cebulą

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania, potrawa wegetariańska

Składniki

20 dag papryki
15 dag cebuli
1 łyżka oleju
1 ząbek czosnku

Przyrządzanie

Strąki papryki dokładnie umyć, usunąć nasiona, włożyć do wrzącej wody i ugotować pod przykryciem do miękkości.

Cebulę obrać, opłukać, posiekać, włożyć do gotującej się papryki. Odcedzić warzywa kiedy będą już miękkie.

Strąki papryki obrać ze skórki a następnie wraz z cebulą zmiksować lub przetrzeć przez sito.

Czosnek rozgnieść, połączyć z przecierem dodając olej. Wymieszać i doprawić solą - gotowe.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta z papryki i selera

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

15 dag papryki
15 dag selera
5 dag cebuli
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
sól

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

2 średniej wielkości marchewki
15 dag twarogu
7 dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier