cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z rybami i owocami morza > Dania rybne z pstrągiem > Przepisy na potrawy

Dania rybne z pstrągiem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy na kawę z mlekiem
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z anchois Dania rybne z dorszem Dania rybne z flądrą Dania rybne z halibutem Dania rybne z kalmarami Dania rybne z kramazynem Dania rybne z karpiem Dania rybne z krabami Dania rybne z krewetkami Dania rybne z leszczem Dania rybne z makrelą Dania rybne z małżami Dania rybne z mintajem Dania rybne z morszczukiem Dania rybne z mątwą Dania rybne z ośmiornicą Dania rybne z pstrągiem Dania rybne z płastugą Dania rybne z sandaczem Dania rybne z sardynkami Dania rybne z solą (rybą) Dania rybne ze szczupakiem Dania rybne ze szprotkami Dania rybne z tuńczykiem Dania rybne z węgorzem Dania rybne z pangą Dania rybne z łososiem Dania rybne z łupaczem Dania rybne ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono pstrąg

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Kolacja, Danie główne
4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
» zobacz przepis

Pstrąg w śmietanie po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
» zobacz przepis

Pstrąg na gorąco w majonezie

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
80dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
Do podania z:
frytki
kalafior
» zobacz przepis

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Ryba pieczona po kreolsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
60dag ryby
3 ząbki czosnku
2 szklanki soku pomidorowego
15dag ogórków
10dag papryki
15dag cebuli
15dag selera
sól, pieprz
 
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Pstrag w soli z rożna

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
1 pstrąg na osobę
1 patyk na pstrąga
sól gruba
sos sojowy
cytryna
» zobacz przepis

Pstrąg w miodzie zapiekany

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
3 pstrągi
mąka (do obtoczenia pstrąga)
sól
oliwa
masło
miód płynny
migdały
orzechy włoskie, laskowe
Na sos:
1 łyżka masła
sok z 1 pomarańczy
sok z 1/2 cytryny
2-3 łyżki miodu
» zobacz przepis

Pstrąg z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor
» zobacz przepis

Pstrąg pyszny

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 pstrągi po około 30dag (lub filety)
duża marchew
czerwona papryka
duża cebula
średni por
pół szklanki oliwy
szklanka białego wytrawnego wina
2 liścia laurowe
4 ząbki czosnku
sok z cytryny
sól, pieprz
Sos:
2 łyżki chrzanu
szklanka śmietany
kwaśne jabłko
2 łyżki majonezu (np. kieleckiego)
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pstrągi w winie

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
6 pstrągów
6 łyżek oliwy lub oleju
1 i 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
6 gałązek rozmarynu
sól
pieprz
Do podania:
białe wino
Do przybrania:
cytryna
» zobacz przepis

Pstrąg opiekany z migdałami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
900g oczyszczonego pstrąga
75g masła
trochę soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g migdałów pokrojonych w płatki
Sałatka:
2 pęczki przeciętej rzeżuchy
2 łyżki szczypiorku posiekanego
1/4 ogórka, pokrojonego w plastry
2 łyżki sosu vinaigrette
Do przybrania:
plasterki cytryny
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Opiekane pstrągi

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
4 pstrągi
4 gałązki natki pietruszki
4 plasterki cebuli
6 łyżek oleju
sok z cytryny
łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonego kminku
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.