cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z rybami i owocami morza > Dania rybne z płastugą > Przepisy na potrawy

Dania rybne z płastugą


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sosy z olejem ale bez pieprzu
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z anchois Dania rybne z dorszem Dania rybne z flądrą Dania rybne z halibutem Dania rybne z kalmarami Dania rybne z kramazynem Dania rybne z karpiem Dania rybne z krabami Dania rybne z krewetkami Dania rybne z leszczem Dania rybne z makrelą Dania rybne z małżami Dania rybne z mintajem Dania rybne z morszczukiem Dania rybne z mątwą Dania rybne z ośmiornicą Dania rybne z pstrągiem Dania rybne z płastugą Dania rybne z sandaczem Dania rybne z sardynkami Dania rybne z solą (rybą) Dania rybne ze szczupakiem Dania rybne ze szprotkami Dania rybne z tuńczykiem Dania rybne z węgorzem Dania rybne z pangą Dania rybne z łososiem Dania rybne z łupaczem Dania rybne ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono płastuga

Filety z płastugi

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
8 małych filetów z płastugi (flądry)
50g masła
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
425g pokrojonych pomidorów z puszki
2 ząbki czosnku rozgniecione
2 cytryny pokrojone w plastry
Do przybrania:
posiekana zielona pietruszka
» zobacz przepis

Pikantne frytki z ryby

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
4 filety z dorsza lub płastugi
olej do tzw. głębokiego smażenia
Panierka:
2 łyżki zwykłej mąki
1 łyżka sproszkowanego curry lub gram masala
1/2 łyżeczki karkumy
szczypta sproszkowanego chili
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do podania:
1 pęczek pokrojonych w plasterki rzodkiewek
1/4 ogórka pokrojonego w plasterki
Do przybrania:
cytryna pokrojona na cząstki
» zobacz przepis

Filety rybne z avocado

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
olej do tzw. głębokiego smażenia
4 filety płastugi, dorsza lub łupacza (może być flądra), panierowane
2 dojrzałe avocado
1 cytryna
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1 łyżka szczypiorku, posiekanego
Do przybrania:
gałązki pietruszki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.