cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z rybami i owocami morza > Dania rybne ze śledziami > Przepisy na potrawy

Dania rybne ze śledziami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z bakłażanem i serem żółtym
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z anchois Dania rybne z dorszem Dania rybne z flądrą Dania rybne z halibutem Dania rybne z kalmarami Dania rybne z kramazynem Dania rybne z karpiem Dania rybne z krabami Dania rybne z krewetkami Dania rybne z leszczem Dania rybne z makrelą Dania rybne z małżami Dania rybne z mintajem Dania rybne z morszczukiem Dania rybne z mątwą Dania rybne z ośmiornicą Dania rybne z pstrągiem Dania rybne z płastugą Dania rybne z sandaczem Dania rybne z sardynkami Dania rybne z solą (rybą) Dania rybne ze szczupakiem Dania rybne ze szprotkami Dania rybne z tuńczykiem Dania rybne z węgorzem Dania rybne z pangą Dania rybne z łososiem Dania rybne z łupaczem Dania rybne ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono śledzie

Śledzie w sosie śliwkowym na wigilię

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
8-10 filetów śledziowych
25dag śliwek węgierek
0,5 szklanki oliwy
sok z połowy cytryny
cukier
10 migdałów lub orzechów laskowych
czarny pieprz
łyżka posiekanego koperku
» zobacz przepis

Kołduny (pierogi) ze śledziem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 135ml letniej wody
sól
Farsz:
300g filetów śledziowych
40g suszonych grzybów
1 łyżka tartej bułki
1 duża cebula
40g masła
1 jajo
sól, pieprz
» zobacz przepis

Kotlety ze śledzi

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
kilogram świeżych śledzi
20dag tartej bułki
2 jajka
2 cebule
2 łyżki śmietany
0,5 szklanki oleju
sól
 
do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Śledzie po cygańsku nr 2

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne, Przekąska lub przystawka
6 śledzi
0,5 litra śmietany
mały słoik grzybków marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 jabłka
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
sól
pieprz
» zobacz przepis

Śledzie musztardowe na wigilię

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Danie rybne, Przekąska lub przystawka
8 filetów śledziowych
litr mleka
2 żółtka
1 łyżka musztardy
2 łyżki octu
5 łyżek oleju
1 ogórek konserwowy
sól
czarny pieprz
pieprz cayenne
4-5 cebul
» zobacz przepis

Śledź zapiekany

Forma potrawy: Kolacja, Danie rybne
50dag śledzi nie solonych
mąka
tłuszcz do smażenia
łyżka masła
2 jajka
10dag śmietany
cebula
koperek
sól, pieprz
» zobacz przepis

Rolmopsy

Forma potrawy: Danie rybne, Sałatka lub surówka
50dag śledzi solonych
10dag cebuli
8dag ogórków kwaszonych
8dag ugotowanej marchewki
natka pietruszki
150ml wody
80ml octu
20ml oliwy
musztarda
ziele angielskie
» zobacz przepis

Śledzie pikantne

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
50dag śledzi bez głów
2 cebule
3 łyżki oleju
jajko
koncentrat pomidorowy
papryka ostra w proszku (np. chilli w proszku)
musztarda
pieprz
szczypiorek
» zobacz przepis

Śledź w śmietanie

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne
8 filetów śledziowych z zalewy
cytryna
2 łyżki oleju
pieprz
Sos:
2 szklanki śmietany 18 proc.
3 cebule
3 ogórki konserwowe
2 kwaśne, duże jabłka
pęczek szczypiorku
łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy
sól
pieprz czarny do smaku
» zobacz przepis

Śledź po polsku

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie rybne
4 duże śledzie solone
2 cebule
5 ziarenek ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
liść laurowy
4 cytryny
kubek śmietanki 12 proc.
1/2 łyżeczki cukru pudru
» zobacz przepis

Śledzie w oliwie

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
50dag śledzi
100ml oliwy
natka pietruszki
15dag papryki
15dag pomidorów
pieprz
» zobacz przepis

Śledzie zapiekane z ziemniakami

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
3 śledzie solone (45 dag)
1 cebula (10 dag)
8 ziemniaków (80 dag)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
1 łyżka oleju
1 szklanka śmietany
1 jajo
1 łyżka zieleniny
sól
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.