cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z rybami i owocami morza > Przepisy na potrawy > Strona numer 7

Dania rybne z rybami i owocami morza


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory ze śliwek bez cukru
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z anchois Dania rybne z dorszem Dania rybne z flądrą Dania rybne z halibutem Dania rybne z kalmarami Dania rybne z kramazynem Dania rybne z karpiem Dania rybne z krabami Dania rybne z krewetkami Dania rybne z leszczem Dania rybne z makrelą Dania rybne z małżami Dania rybne z mintajem Dania rybne z morszczukiem Dania rybne z mątwą Dania rybne z ośmiornicą Dania rybne z pstrągiem Dania rybne z płastugą Dania rybne z sandaczem Dania rybne z sardynkami Dania rybne z solą (rybą) Dania rybne ze szczupakiem Dania rybne ze szprotkami Dania rybne z tuńczykiem Dania rybne z węgorzem Dania rybne z pangą Dania rybne z łososiem Dania rybne z łupaczem Dania rybne ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono ryby i owoce morza

Szczupak faszerowany po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
3dag masła lub margaryny
8dag bułki czerstwej
5dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
2 jaja
mleko
1dag żelatyny
30dag włoszczyzny bez kapusty
2dag ketchupu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
ocet
» zobacz przepis

Szczupak po cygańsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
15dag ogórków konserwowych
tłuszcz do pieczenia
100ml ketchupu
zielenina
sól, pieprz
czosnek i musztarda do smaku
» zobacz przepis

Śledzie w oliwie

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
50dag śledzi
100ml oliwy
natka pietruszki
15dag papryki
15dag pomidorów
pieprz
» zobacz przepis

Pstrągi w winie

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
6 pstrągów
6 łyżek oliwy lub oleju
1 i 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
6 gałązek rozmarynu
sól
pieprz
Do podania:
białe wino
Do przybrania:
cytryna
» zobacz przepis

Karp bosmański

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
oliwa
mąka
200ml śmietany
200ml białego wytrawnego wina
4dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis

Śledzie zapiekane z ziemniakami

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
3 śledzie solone (45 dag)
1 cebula (10 dag)
8 ziemniaków (80 dag)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
1 łyżka oleju
1 szklanka śmietany
1 jajo
1 łyżka zieleniny
sól
» zobacz przepis

Śledzie po cygańsku

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Przekąska lub przystawka
50dag śledzi solonych
15dag cebuli
10dag korniszonów
natka pietruszki
10dag ketchupu
50ml oliwy
czosnek
musztarda
» zobacz przepis

Lasagne z dorszem w sosie dyniowym

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
8 płatów lasagne
500g filetów z dorsza
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Na sos dyniowy:
400g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
1 szalotka, obrana i drobno posiekana
15g masła
150ml wody
1 kostka rosołu drobiowego
1/4 łyżeczki curry
szczypta chili, sól, pieprz
Na sos beszamelowy:
20g masła
1 łyżka mąki
150ml mleka
1 łyżka startego ostrego sera
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karp z grzybami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
5dag cebuli
pietruszka
30dag borowików lub pieczarek
5dag masła lub margaryny
szklanka śmietany
łyżka mąki
sól, pieprz
Do podania:
makaron
surówka z białej kapusty
» zobacz przepis

Łosoś z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Filety z łososia na 4 osoby
1/2kg pieczarek
3 łyżki posiekanego koperku (musi być go bardzo dużo)
pieprz
1/2 szklanki białego wina
masło
Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Łosoś w sosie ziołowym po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Jeden łosoś o wadze ok. 2 kg
600g małych pieczarek
2 łyżki masła
sól, pieprz, szczypiorek
Do przybrania:
listki zielonej pietruszki
listki tymianku
Court bouillon:
400ml białego wytrawnego wina
1 obrana i umyta marchewka
1 duża cebula, obrana i naszpikowana 3 goździkami
1 bouquet garni
sól, pieprz
Sos:
125ml białego wytrawnego wina
125ml śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny szczypiorku, tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Rolada łososiowa

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
20dag wędzonego łososia w plastrach
15dag twarogu
kremowy serek topiony
szczypiorek i natka
pieprz
Do podania:
grzanki z bułki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.