cojemy.pl > Zapiekane > Rolada łososiowa

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z czekoladą i wiśniami

Rolada łososiowa

Formy potrawy: danie rybne, zapiekane, czas przygotowania: 20 min.

Składniki potrawy

20dag wędzonego łososia w plastrach
15dag twarogu
kremowy serek topiony
szczypiorek i natka
pieprz

Do podania:
grzanki z bułki

Przyrządzanie

Ser biały i topiony zmiksować na krem, dodać roztarty czosnek, szczypiorek i natkę. Doprawić do smaku.

Płaty łososia ułożyć tak, aby zachodziły na siebie i tworzyły prostokąt. Wyrównać brzegi. Skręwki posiekać, dodać do kremu.

Kremem posmarować płaty łososia, zwinąć w rulon, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 3 godziny.

Wyjąć, pokroić w plastry. Podawać na grzankach z bułki.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Bułka (każdy rodzaj), Grzanka, grzanki, Pieprz, Pietruszka, Ser biały, twaróg, Ser topiony, Szczypiorek, Łosoś

Podobne przepisy

Wykwintna rolada z mintaja

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
400g filetów z mintaja lub innej ryby morskiej
0,3 szklanki mleka
3 jaja
2 sucharki
1 łyżeczka masła
sałata
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki
» zobacz przepis

Rolada serowa

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
50dag żółtego sera
2 serki topione
pół kostki masła
groszek zielony lub 15dag pieczarek
» zobacz przepis

Rolada orzechowa

Forma potrawy: Ciasto
4 jaja
7dag mielonych orzechów włoskich
7dag cukru
25dag bitej śmietany
» zobacz przepis

Rolada wieprzowa z kaszą

Forma potrawy: Danie główne
75dag mięsa od łopatki wieprzowej
Nadzienie:
20dag kaszy gryczanej
2dag grzybów suszonych
3 łyżki masła
1 cebula
120ml śmietany
1 łyżeczka mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Rolada biszkoptowa z marmoladą

Forma potrawy: Ciasto
5 jaj
10dag (5 łyżek) cukru drobnego krystalicznego
10dag (5 łyżek) mąki pszennej
20dag marmolady
2dag (1 łyżka) cukru pudru
papier pergaminowy do wyłożenia formy
tłuszcz do wysmarowania papieru
» zobacz przepis

Rolada z indyka

Forma potrawy: Danie główne
Pierś z indyka (ok.1kg)
8dag masła, łyżka brandy
 
Nadzienie:
30dag wieprzowiny bez kości
15dag pieczarek
cebula
10dag bułki okrojonej ze skórki
pół szklanki mleka
2 jajka, łyżka masła, łyżka brandy
łyżka natki, gałka muszkatałowa
imbir, pieprz, sól
» zobacz przepis

Rolada z indyka śliwkowo-migdałowa

Forma potrawy: Danie główne
100g suszonych śliwek bez pestek
posiekany majeranek
100g migdałów w płatkach
szczypta cynamonu
750g filetów z indyka
sól, pieprz
2 cebule
1 łyżka margaryny
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 por
500g marchwi
200ml śmietany
1 łyżka marynowanego pieprzu
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.