cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z rybami i owocami morza > Przepisy na potrawy > Strona numer 8

Dania rybne z rybami i owocami morza


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z boczkiem, cebulą i papryką
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z anchois Dania rybne z dorszem Dania rybne z flądrą Dania rybne z halibutem Dania rybne z kalmarami Dania rybne z kramazynem Dania rybne z karpiem Dania rybne z krabami Dania rybne z krewetkami Dania rybne z leszczem Dania rybne z makrelą Dania rybne z małżami Dania rybne z mintajem Dania rybne z morszczukiem Dania rybne z mątwą Dania rybne z ośmiornicą Dania rybne z pstrągiem Dania rybne z płastugą Dania rybne z sandaczem Dania rybne z sardynkami Dania rybne z solą (rybą) Dania rybne ze szczupakiem Dania rybne ze szprotkami Dania rybne z tuńczykiem Dania rybne z węgorzem Dania rybne z pangą Dania rybne z łososiem Dania rybne z łupaczem Dania rybne ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono ryby i owoce morza

Śledzie w sosie śliwkowym

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
opakowanie śledzi
2 opakowania suszonych śliwek
100g płatków migdałowych
4 łyżki oliwy
1/2 cytryny
szczypta cukru
bazylia
plastry cytryny
» zobacz przepis

Węgorz z cytryną

Forma potrawy: Danie rybne
1kg świeżego węgorza
2 cytryny
3 łyżki oleju lub oliwy do smażenia
100g pieczarek
szklanka śmietany
łyżka masła
sól, pieprz
cukier
» zobacz przepis

Węgorz po wrocławsku

Forma potrawy: Danie rybne
1kg węgorza
80ml śmietany
20dag selera
2dag masła
tłuszcz
2dag mąki
1 szklanka rosołu
20dag pieczarek
zielenina
żółtko
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis

Karp po krakowsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
8dag kaszy gryczanej
2dag tłuszczu do kaszy
5dag suszonych grzybów
8dag cebuli
2 żółtka
200ml śmietany
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karp po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
10dag porów
10dag pieczarek
5dag masła
sok z cytryny
10g cukru
3dag mąki pszennej
75ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina
» zobacz przepis

Gulasz z węgorza

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg węgorza
tłuszcz
10dag cebuli
150ml śmietany
2dag mąki
20dag pieczarek
sól, pieprz
sok z cytryny
zielenina
» zobacz przepis

Filety z mintaja pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z mintaja
4 pomidory bez skórki
2 drobno posiekane cebule
25dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek
3 jajka
szklanka wytrawnego białego wina
3/4 szklanki śmietany
masło do posmarowania formy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Dorsz zapiekany z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z dorsza, każdy o wadze 200 g.
cebula
50 g. pieczarek
pęczek natki
2 łyżki masła
2 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty suszonego tymianku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
listek laurowy
1/2 litra mleka
4 cienkie plastry boczku
3 łyżki bułki tartej
» zobacz przepis

Śledź po japońsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 połówki śledzi matjasów
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 cebula
2 średnie ogórki konserwowe
1/3 puszki groszku konserwowego
2 jajka na twardo
pieprz mielony
majonez do dekoracji
zielenina do przystrojenia
» zobacz przepis

Śledzie z rusztu

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
50dag świeżych śledzi
sok z 1/2 cytryny
3-4 łyżki oliwy
sól i pieprz
Do podania:
pieczywo
pieczone ziemniaki
» zobacz przepis

Pstrąg opiekany z migdałami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
900g oczyszczonego pstrąga
75g masła
trochę soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g migdałów pokrojonych w płatki
Sałatka:
2 pęczki przeciętej rzeżuchy
2 łyżki szczypiorku posiekanego
1/4 ogórka, pokrojonego w plastry
2 łyżki sosu vinaigrette
Do przybrania:
plasterki cytryny
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Pasztet z sardynek

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
200g sardynek z puszki
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
otarta skórka z 1 cytryny
sok cytrynowy do smaku
225g serka śmietankowego
Do przybrania:
przepołowione plastry cytryny
natka pietruszki
Do podania:
podgrzane krakersy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.