cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z innymi składnikami > Przepisy na potrawy > Strona numer 6

Dania główne z innymi składnikami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania zawierające por, cebulę i boczek
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z bulionem Dania główne z dżemem Dania główne z frytkami Dania główne z powidłami Dania główne z proszkiem do pieczenia Dania główne z płatami lasagne Dania główne z rosołem Dania główne z tortillą Dania główne z wywarem z warzyw Dania główne z żelatyną

Kolorem zielonym zaznaczono inne składniki

Kotlety baranie zapiekane z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
8 kotletów z młodej baraniny z kostką
200g parmezanu
200g pieczarek
3 łyżki masła
20g słoniny
1 cebula
2 łyżki tartej bulki
50ml bulionu
1 łyżeczka pokrojonej zielonej pietruszki
sól, pieprz
 
Do podania:
kartofle jako purée
czerwona kapusta
» zobacz przepis

Kurczak z pieczarkami w folii

Forma potrawy: Danie główne
25dag pieczarek
3 zielone cebulki drobno posiekane
3 zmiażdżone ząbki czosnku
1/4 łyżeczki tymianku
1/4 łyżeczki majeranku
3 łyżki stołowe czerwonego wina
1/4 szklanki rosołu z kury
2 łyżeczki soku z cytryny
2 większe piersi z kury, bez kości i skóry, podzielone na pól
4 cienkie plasterki szynki
» zobacz przepis

Wołowina z imbirem i jarzynami

Forma potrawy: Danie główne
500g polędwicy wołowej lub rostbefu
1 duży kawałek imbiru lub 1 i 1/2 łyżki imbiru w proszku
1 duża cebula
2 dymki
200g marchwi
200g cukini
1 papryka zielona
100ml bulionu mięsnego
3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
2 łyżki ciemnego miodu
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Dorsz w sosie słodkokwaśnym

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg dorsza
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
szklanka oleju
10dag cebuli
10dag marchewki pokrojonej w słupki
sos:
łyżeczka octu
1/2 łyżki cukru
1/2 łyżki soli
2 łyżeczki pasty pomidorowej
łyżka maggi
łyżka wody
1/2 szklanki rosołu
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Do podania:
ryż
surówka z pora i cebuli
» zobacz przepis

Bób z boczkiem

Forma potrawy: Danie główne
80dag młodego bobu
2 cebule
15dag wędzonego boczku
15dag kiełbasy serdelowej lub parówek
1/2 szklanki bulionu z kostki
2 łyżki oleju
2 łyżki natki pietruszki lub koperku
sól, pieprz
» zobacz przepis

Gulasz z marchewką

Forma potrawy: Danie główne
40dag makaronu wstążki
sól, świerzo zmielony pieprz
10dag marchewek
5dag pieczarek
1 dymka
1 cienki sznycel wieprzowy (około 10 dag)
1 łyżeczka oleju
60ml bulionu
3-4 łyżki sosu sojowego
» zobacz przepis

Szczupak faszerowany po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
3dag masła lub margaryny
8dag bułki czerstwej
5dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
2 jaja
mleko
1dag żelatyny
30dag włoszczyzny bez kapusty
2dag ketchupu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
ocet
» zobacz przepis

Danie jednogarnkowe z dynią i wieprzowiną

Forma potrawy: Danie główne
500 - 600g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
2 pory pokrojone w krążki
1 pęczek zielonej pietruszki drobno posiekany
posiekane świeże zioła (według upodobania)
2 drobno posiekane ząbki czosnku
600g posiekanej wieprzowiny
3 łyżki oleju
1 liść laurowy
200ml bulionu
100ml białego wina
1 łyżka octu winnego
sól, pieprz
100g kwaśnej śmietany
» zobacz przepis

Dynia zapiekana z ryżem nr 2

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1kg dyni
3/4 szklanki ryżu
2 duże cebule
2 jaja
1/2 szklanki tartego żółtego sera
2 łyżki oleju
łyżka sosu sojowego
zielenina
sól
Na sos pomidorowy:
1 łyżka masła lub margaryny
1 łyżka mąki
1/2 szklanki wywaru z warzyw (może być z kostki)
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
2 łyżki śmietany
cukier, sól, pieprz
» zobacz przepis

Makaron z cielęciną

Forma potrawy: Danie główne
2 kotlety cielęce
garść makaronu na osobę
najmłodsze warzywa, jakie się da znaleźć (marchewki, brokuły, co kto lubi)
1/4kg pieczarek
garść winogron
sok z cytryny
1/2 szklanki białego wina (takiego jak do obiadu)
1/2 szklanki rosołu
masło do smażenia
» zobacz przepis

Makaron z sosem grzybowym

Forma potrawy: Danie główne
10 dag. makaronu - wstążek
10 g. masła lub margaryny
40 dag. pieczarek
2 dymki (niekoniecznie)
2 łyżki śmietany
2 cebule
100 ml. wywaru z warzyw
200 ml. chudego mleka
2 łyżki mąki lub zasmażki w proszku
pieprz cayenne
szczypiorek
sól
» zobacz przepis

Dorsz w sosie musztardowym

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
100g dorsza
suszony estragon
szczypta soli
olej
1/2 łyżki musztardy
pieprz
łyżka śmietany
łyżka rzeżuchy
1/10 l wywaru z warzyw
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.