cojemy.pl > Dania główne > Gulasz z marchewką

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z jajkami i boczkiem

Gulasz z marchewką

Formy potrawy: danie główne

Składniki potrawy

40dag makaronu wstążki
sól, świerzo zmielony pieprz
10dag marchewek
5dag pieczarek
1 dymka
1 cienki sznycel wieprzowy (około 10 dag)
1 łyżeczka oleju
60ml bulionu
3-4 łyżki sosu sojowego

Przyrządzanie

Zagotować osoloną wodę. Do wrzątku włożyć makaron (można dodać trochę masła lub oliwy aby się nie sklejał), gotować przez około 10 minut na średnim ogniu.

Marchewki obrać i opłukać, osuszyć. Dymkę oczyścić. Marchewki pokroić w cienkie plasterki, dymkę w krążki. Pieczarki pokroić w plasterki, mięso w paseczki.

Mocno rozgrzać na patelni olej, smażyć na nim mięso przez kilka minut na średnim ogniu całyczas mieszając. Dodać pokrojone warzywa i pieczarki. Wszystkie składniki smażyć jeszcze kilka minut na małym ogniu. Całość podlać bulionem i sosem sojowym. Gotować około 5 minut.

Gulasz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gulasz z makaronem podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Bulion, Dymka, pęczek dymki, Makaron, Marchew, Olej, Pieczarki, Pieprz, Sojowy, sos, Sól kuchenna, Wieprzowina

Podobne przepisy

Gulasz wołowo-wieprzowy na ostro

Forma potrawy: Danie główne
po 50dag wołowiny i wieprzowiny na gulasz
1 duża puszka (850 ml) pomidorów bez skórki
75dag cebuli
1 pęczek natki pietruszki
15dag kwaśnej śmietany
3 łyżki oleju
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
po 1 łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku
sól, biały pieprz
listek laurowy
» zobacz przepis

Gulasz z soczewicy i jarzyn

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
25dag soczewicy
2 ziemniaki
25dag cukinii
25dag porów
1/4 selera
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
4-8 łyżek soku cytrynowego
625ml wody
olej, sól, pieprz
» zobacz przepis

Sos chrzanowy z marchewką

Forma potrawy: Sos
5dag korzenia chrzanu
1 marchewka
5dag śmietany
2 łyżki soku z cytryny
cukier i sól
» zobacz przepis

Marchwica mózgu (jajecznica z marchewką)

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
Masło
Jajka ile chcesz
Marchewka ile chcesz
Pieprz
Cynamon
Opcjonalnie wanilia
» zobacz przepis

Gulasz z grzybów

Forma potrawy: Danie główne
75dag grzybów
25dag papryki
15dag pomidorów
10dag cebuli
5dag słoniny lub oleju
sól, pieprz
zielenina
» zobacz przepis

Gulasz po bieszczadzku

Forma potrawy: Danie główne
75dag baraniny lub wieprzowiny z kością
25dag cebuli
15dag śliwek suszonych
1/4 l wina białego wytrawnego
1/2 cytryny
3dag oleju
4dag masła
3dag mąki
1/2 l wody
sól, pieprz
papryka w proszku
gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Sałatka z dyni z marchewką i jabłkiem

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
250g dyni
2–3 marchewki
2–3 jabłka
śmietana lub sos majonezowo-jogurtowy, lub sos curry
przyprawy do smaku
» zobacz przepis

Gulasz Flamandzki

Forma potrawy: Danie główne
0,75kg ładnej wołowiny - np. polędwicy
pół łyżeczki tymianku i rozmarynu
3 kromki razowego chleba
świerzo zmielony pieprz naturalny
łyżka ostrej musztardy
3 duże cebule
łyżka mąki pszennej
1,5 szklanki piwa
1 liść laurowy
4 łyżki oliwy
sól

Do podania:
kasza gryczana
lub ziemniaki
lub makaron
» zobacz przepis

Gulasz po mazursku

Forma potrawy: Danie główne
60dag wołowiny z kością
25dag włoszczyzny z kapustą
65dag ziemniaków
20dag ogórków kwaszonych
2dag mąki
6dag tłuszczu
10dag cebuli
12dag śmietany
pieprz, sól

Do podania:
chleb
» zobacz przepis

155 Belmont

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy
30ml ciemnego rumu
60ml białego rumu
30ml wódki
30ml soku pomarańczowego
» zobacz przepis

Ragoût z jarzyn

Forma potrawy: Danie główne
20dag kartofli
20dag marchewki
20dag pieczarek
2 cebule
20dag wędzonego boczku
3 kwaskowate jabłka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
1 liść laurowy
1 łyżka musztardy
200ml czerwonego wytrawnego wina
500ml bulionu
zioła prowansalskie
cukier
sól
pieprz
» zobacz przepis

Gulasz z węgorza

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg węgorza
tłuszcz
10dag cebuli
150ml śmietany
2dag mąki
20dag pieczarek
sól, pieprz
sok z cytryny
zielenina
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.