MENU
ZWIŃ MENU

Gulasz z marchewką

Forma potrawy: Dania główne

Składniki

40 dag makaronu wstążki
sól, świerzo zmielony pieprz
10 dag marchewek
5 dag pieczarek
1 dymka
1 cienki sznycel wieprzowy (około 10 dag)
1 łyżeczka oleju
60 ml bulionu
3-4 łyżki sosu sojowego

Przyrządzanie

Zagotować osoloną wodę. Do wrzątku włożyć makaron (można dodać trochę masła lub oliwy aby się nie sklejał), gotować przez około 10 minut na średnim ogniu.

Marchewki obrać i opłukać, osuszyć. Dymkę oczyścić. Marchewki pokroić w cienkie plasterki, dymkę w krążki. Pieczarki pokroić w plasterki, mięso w paseczki.

Mocno rozgrzać na patelni olej, smażyć na nim mięso przez kilka minut na średnim ogniu całyczas mieszając. Dodać pokrojone warzywa i pieczarki. Wszystkie składniki smażyć jeszcze kilka minut na małym ogniu. Całość podlać bulionem i sosem sojowym. Gotować około 5 minut.

Gulasz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gulasz z makaronem podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sos chrzanowy z marchewką

Forma potrawy: Sosy

5 dag korzenia chrzanu
1 marchewka
5 dag śmietany
2 łyżki soku z cytryny
cukier i sól

Marchwica mózgu (jajecznica z marchewką)

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

Masło
Jajka ile chcesz
Marchewka ile chcesz
Pieprz
Cynamon
Opcjonalnie wanilia

Gulasz wołowo-wieprzowy na ostro

Forma potrawy: Dania główne

po 50 dag wołowiny i wieprzowiny na gulasz
1 duża puszka (850 ml) pomidorów bez skórki
75 dag cebuli
1 pęczek natki pietruszki
15 dag kwaśnej śmietany
3 łyżki oleju
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
po 1 łyżce słodkiej i ostrej papryki w proszku
sól, biały pieprz
listek laurowy

155 Belmont

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

30 ml ciemnego rumu
60 ml białego rumu
30 ml wódki
30 ml soku pomarańczowego