Sosy z nabiałem oraz jajami
Kolorem zielonym zaznaczono nabiał, tłuszcze oraz jaja
350ml wywaru z kości lub mięsa
50ml śmietany
20dag ziemniaków
8dag cebuli
4dag tłuszczu
3dag mąki
natka pietruszki
sól, pieprz
3 jabłka
1 pudełko serka homogenizowanego
1 łyżka curry w proszku
1 łyżeczka cukru
sól
5dag korzenia chrzanu
1 marchewka
5dag śmietany
2 łyżki soku z cytryny
cukier i sól
10dag czerwonej papryki
10dag cebuli
1 łyżka sosu sojowego
4 ząbki czosnku
4 łyżki estragonu
zieleniny
1 łyżeczka oleju lub oliwy
sok z cytryny lub ocet
sól
chilli
goździki
mały jogurt naturalny
kilka łyżek obranych orzechów włoskich
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
150ml wody
2 łyżki chrzanu
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka mąki
sól
cukier
10dag pieczarek
1 cebula (5 dag)
1 i 1/2 łyżki mąki
pieprz, sól
3-4 łyżki śmietany
15dag selera
1/4 szklanki śmietanki
2 łyżki posiekanych listków selera
sól, pieprz
4 żółtka
1/2 szklanki cukru
1/3 laski wanilii
3/4 szklanki wina białego wytrawnego
20 czarnych oliwek bez pestek
60ml wywaru z drobiu
2 ząbki czosnku
3 filety anchois
kilka posiekanych kaparów
100ml oliwy
sól
pieprz
3 łyżki octu winnego
4 łyżki masła z orzeszków ziemnych
200ml mleka kokosowego
chili w proszku
sól
pieprz
olej roślinny
sos diabelski (keczup)
musztarda
pieprz
sól
cebula
ogórek surowy
papryka czerwona