MENU
ZWIŃ MENU

Ogórki królewskie z miodem

Forma potrawy: Przetwory, potrawa wegetariańska

Składniki

ogórki
sól
2 szklanki wody
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
1 łyżka miodu
koper
czosnek
gorczyca

Przyrządzanie

Wodę, ocet, cukier i miód wlać do garnka, zagotować i ostudzić.

Ogórki umyć ale nie obierać ze skórki, podzielić na cztery części (ćwiartki wzdłuż), posolić i odstawić na 3 godziny.

Po tym czasie odcedzić i włożyć do słoika, zalać zalewą, do słoika włożyć koper, czosnek i gorczycę.

Krótko pasteryzować.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasteryzowana mizeria z ogórków

Forma potrawy: Przetwory


młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz

Mizeria z truskawkami

Forma potrawy: Sałatki

2 średnie ogórki szklarniowe
szklanka gęstej śmietany
12 dużych truskawek
sól
cukier

Ogórki na ostro

Forma potrawy: Przetwory

2,5 kg ogórków
60 dag cukru
1,5 szkl octu
8 łyżek oleju
2 łyżki soli
2 łyżki chili w proszku

Małosolniaki

Forma potrawy: Przetwory

kilogram małych ogórków gruntowych
główka czosnku
pęczek koperku
łyżka soli
litr wody