MENU
ZWIŃ MENU

Tatar z łososia

Formy potrawy: Dania główne, Dania rybne

Składniki

2 łyżki oliwy
500 g surowego łososia
1 mała, drobno posiekana cebula
1 łyżka drobno posiekanych korniszonów
ew. sok z 1 cytryny
2 łyżki drobno posiekanych kaparów
1 łyżka zielonych, drobno posiekanych oliwek
pieprz
sól

Przyrządzanie

Łososia zeskrobać, posiekać, wrzucić do miski. Dodać drobno posiekane oliwki, kapary i korniszony oraz cebulę. Skropić sokiem z cytryny, dodać oliwę z oliwek, posolić, popieprzyć, wymieszać.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Tatar z awokado

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

owoc awokado
2 pomidory
1 duży ogórek
dużo cebuli :)
natka pietruszki (opcjonalnie)
sól, pieprz
 

Łosoś z ryżem

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

4 czarki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
5-6 łodyżek szczypiorku lub dymki
łyżka sosu sojowego
szczypta pieprzu
2 łyżki oleju do smażenia

Łosoś w ryżu

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

4 szklanki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
łyżka sosu sojowego
2 łyżki oleju do smażenia
zielenina

Łosoś z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

Na 4 porcje:
4 dzwonki łososia (około 70 dag) 
pół szklanki gęstej śmietany 
2 cebule 
sok i skórka otarta z cytryny 
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
sól

Do podania:
frytki
sałatka z pomidorów