150g łososia wędzonego
150g węgorza wędzonego
100g krewetek lub krabów z puszki
50g anchois
1 łyżka kaparow
100g wątróbki z dorsza
Sos:
80g majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 pęczek koperku
Łososia pociąć na plastry a następnie na paski o szerokosci do 1 cm.
Węgorza obrać ze skóry, pociąć na kawałki długosci 8 cm.
Wyjąć kręgosłup i każdy kawałek przeciąć wzdłuż na 8 części.
Anchois pociąć na kawałki o wielkosci 2 cm.
Krewetki wyjąć z puszki, odsączyć na sicie.
Koperek umyć, posiekać. Kilka gałązek pozostawić do przybrania.
Przygotować sos. Majonez wymieszać z musztardą, dodać śmietanę i drobno posiekany koperek.
Do salaterki włożyć łososia, węgorza, kraby i wątróbki. Delikatnie wymieszać z kaparami i anchois.
Polać sosem, przybrać gałązkami koperku.