MENU
ZWIŃ MENU

Feta w czosnku i parmezanie

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy, potrawa wegetariańska

Składniki


ser feta
ząbki czosnku (1 na 100g fety)
parmezan (tyle ile fety)
grubo mielony czarny pieprz
kilka kropel oliwy (niekoniecznie)

Przyrządzanie


Fetę należy osuszyć w ręczniku papierowym, następnie dokładnie rozgnieść w misce widelcem na papkę.
 
Dodać mocno rozdrobniony czosnek, parmezan, pieprz i wymieszać.
 
Jeżeli masa jest za sucha można dodać kilka kropel oliwy - ale nie więcej.
 
Doskonale spełnia rolę przekąski na przyjęciach i imprezach.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Roladki z cukinii z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

cukinia
ser feta
czarne oliwki
oliwa
koperek

Placki z cukinii

Forma potrawy: Ciasta

1 cukinia
jaja
mąka
śmietana
czosnek
ser feta

Sałatka grecka z oregano

Forma potrawy: Sałatki

3 duże pomidory
1 długi ogorek lub 3 małe
2 cebule
1-2 zielone papryki
garść czarnych oliwek
sól i pieprz do smaku
sok z 1 cytryny
5 łyżek oliwy
20 dag sera owczego "feta" lub bryndzy
oregano

Dynia rondini z serem feta

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane

2 dynie rondini (kulista odmiana cukinii)
2–3 kromki niezbyt świeżego chleba wieloziarnistego
100 g sera feta
1 jajo
majeranek
sos sojowy
1 szklanka sosu pomidorowego
śmietana