cojemy.pl > Owoce > Przepisy na potrawy > Strona numer 10

Przepisy z owocami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z boczkiem, cebulą i papryką
Przepisy z agrestem Przepisy z ananasem Przepisy z anyżem Przepisy z arbuzem Przepisy z avocado (awokado) Przepisy z bakaliami Przepisy z bananami Przepisy z borówkami Przepisy z brzoskwiniami Przepisy z cytryną Przepisy z czereśniami Przepisy z daktylami Przepisy z figami Przepisy z granatem Przepisy z grejpfrutem Przepisy z gruszkami Przepisy z jabłkami Przepisy z jagodami Przepisy z kaparami Przepisy z kasztanem jadalnym Przepisy z kiwi Przepisy z kokosem Przepisy z limonką / limetką Przepisy z makiem Przepisy z malinami lub jeżynami Przepisy z mandarynkami Przepisy z mango Przepisy z marakują Przepisy z melonem Przepisy z migdałami Przepisy z morelami Przepisy z oliwkami Przepisy z orzechami Przepisy z papają Przepisy z pigwą Przepisy z pistacjami Przepisy z pomarańczami Przepisy z porzeczkami Przepisy z rabarbarem Przepisy z rodzynkami Przepisy z róży dzikiej owocami Przepisy z sezamem (ziarnami sezamu) Przepisy ze słonecznikiem Przepisy z truskawkami lub poziomkami Przepisy z winogronami Przepisy z wiśniami Przepisy ze śliwkami Przepisy z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono owoce

Parfait owocowe

Forma potrawy: Deser
50dag owoców jagodowych (malin, truskawek, poziomek)
2 szklanki śmietanki deserowej
1 szklanka cukru pudru
» zobacz przepis

Napój z poziomek, agrestu i miodu

Forma potrawy: Napój
30dag poziomek
30dag agrestu
3 łyżki miodu
2 szklanki gotowanej wody
» zobacz przepis

Truskawki w galaretce agrestowej

Forma potrawy: Deser
40dag agrestu
20dag truskawek
2 szklanki wody
20dag cukru
2dag żelatyny
» zobacz przepis

Napój truskawkowo-agrestowy

Forma potrawy: Napój
30dag truskawek
20dag agrestu
15dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody
» zobacz przepis

Koktajl z lodów i soku truskawkowo-malinowego

Forma potrawy: Koktajl bezalkoholowy
2 szklanki lodów śmietankowych
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z malin
» zobacz przepis

Babeczki jabłkowe

Forma potrawy: Ciasto
25dag mąki
8dag cukru pudru
żółtko z jednego jajka
szczypta soli
15dag masła
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki mleka
3 łyżki budyniu waniliowego
5dag cukru
25dag twarogu
40dag kwaśnych jabłek
cytryna
5dag dżemu brzoskwiniowego
3dag siekanych pistacji
» zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z szynką i oliwkami

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 słoik pieczarek w zalewie naturalnej
2 duże plastry szynki
2 duże jabłka winne
3 ogórki kwaszone
10 czarnych oliwek
1 mały słoik majonezu
sok z połówki cytryny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Wściekły pies

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy
wódka czysta
sok wiśniowy lub malinowy
tobasco
» zobacz przepis

Sernikowy torcik

Forma potrawy: Deser
biszkopt o średnicy ok. 20 cm
otarta skórka i sok z 1 pomarańczy
450g serka śmietankowego
4 łyżki lukru
4 łyżki chudej śmietanki
sok z 1 cytryny
425g truskawek w syropie (lub wiśni)
Do przybrania:
150ml bitej śmietalny
» zobacz przepis

Sernik malinowy na zimno

Forma potrawy: Ciasto
50 dkg sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dkg malin (lub truskawek) - mogą być mrożone
1 opakowanie galaretki malinowej (lub truskawkowej)
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego (1,6 dkg)
10 dkg cukru, 1/2 cytryny
30 dkg biszkoptów
» zobacz przepis

Zupa jabłkowa z cynamonem

Forma potrawy: Zupa
2 jabłka
3 szklanki soku jabłkowego
1 białko
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
2-3 łyżki rodzynek
1 łyżka soku i otarta skórka z połowy cytryny
cynamon
melisa cytrynowa
» zobacz przepis

Koktajl z granatów i cytryn

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy
2 granaty
2 cytryny
1/2 litra wody
2 łyżki cukru
wódka lub gin
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.