cojemy.pl > Desery > Desery z owocami > Desery z jabłkami > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Desery z jabłkami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z makiem i rodzynkami
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami
Desery z agrestem Desery z ananasem Desery z arbuzem Desery z bakaliami Desery z bananami Desery z brzoskwiniami Desery z cytryną Desery z czereśniami Desery z granatem Desery z grejpfrutem Desery z gruszkami Desery z jabłkami Desery z jagodami Desery z kasztanem jadalnym Desery z kiwi Desery z kokosem Desery z limonką / limetką Desery z makiem Desery z malinami lub jeżynami Desery z mandarynkami Desery z mango Desery z melonem Desery z migdałami Desery z morelami Desery z orzechami Desery z pistacjami Desery z pomarańczami Desery z porzeczkami Desery z rabarbarem Desery z rodzynkami Desery z sezamem (ziarnami sezamu) Desery z truskawkami lub poziomkami Desery z winogronami Desery z wiśniami Desery ze śliwkami Desery z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono jabłka

Piernik z budyniem jabłecznym

Forma potrawy: Deser, Ciasto
1 prostokątny piernik
2 kawałki imbiru z syropu
50g kandyzowanych wiśni
225g mrożonych plasterków jabłek
3 łyżki rumu
50g granulowanego cukru
Do podania śmietanka lub custard (słodki sos budyniowy)
» zobacz przepis

Marchewka do smaku

Forma potrawy: Deser, Przekąska lub przystawka
marchew
sok jabłkowy
kminek
sól
» zobacz przepis

Tutti-frutti

Forma potrawy: Deser
2 jabłka
2 gruszki
szklanka agrestu
szklanka wiśni
szklanka cukru
1/2 l mleka
cukier waniliowy
4 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka masła
kawałek cynamonu
2-3 goździki
» zobacz przepis

Tort owocowy na biszkopcie

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto biszkoptowe:
8 jaj
20dag (niepełna szklanka) cukru
25dag (1 1/4 szklanki) mąki
starta skórka z cytryny
tłuszcz do tortownicy
Masa:
50dag masła lub margaryny
6 jaj
40dag (1 2/3 szklanki) cukru
25dag owoców, kilka kropli esencji cytrynowej
Do dekoracji/podania:
15dag różnych owoców (np.: truskawki, maliny, poziomki, porzeczki, jagody, wiśnie, czereśnie, jabłka, agrest, gruszki, mandarynki etc.)
herbata lub poncz
» zobacz przepis

Budyń z dyni

Forma potrawy: Deser
100g dyni
2 duże jabłka
0,5 szklanki mleka
1 łyżka stołowa kaszy manny
2 łyżki stołowe cukru
1 jajko
20dag masła lub margaryny
» zobacz przepis

Mus z dyni z morelami

Forma potrawy: Deser
750g dojrzałej dyni
200g suszonych moreli
1 szklanka soku jabłkowego
1 łyżeczka mielonego imbiru
po 1/2 łyżeczki mielonych goździków i cynamonu
1 łyżka miodu
» zobacz przepis

Deser z dyni

Forma potrawy: Deser
1 dynia (ok. 1,5 kg)
70g ryżu
2 łyżki masła
200g jabłek (najlepiej antonówka lub szara reneta)
40g rodzynek
70g śliwek suszonych
30g cukru
szczypta mielonego cynamonu, sól
» zobacz przepis

Chrupiący jogurt

Forma potrawy: Deser
600ml jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
4 łyżki wysuszonego i przypieczonego orzecha kokosowego
2 jabłka deserowe
2 łyżki rodzynek
otarta skóra i sok z 1 pomarańczy
Do przybrania:
trochę opieczonego orzecha kokosowego
» zobacz przepis

Sernik z arbuzem

Forma potrawy: Deser
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.