MENU
ZWIŃ MENU

Marchewka do smaku

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Desery, potrawa wegetariańska

Składniki

marchew
sok jabłkowy
kminek
sól
 

Przyrządzanie

Marchewkę oczyścić, pokroić w słupki, włożyć do garnka z sokiem jabłkowym, lekko posolić i dodać sporo kminku.
Gotować na półtwardo - około 5 minut. Osączyć, podawać można na zimno lub gorąco, smak powinien być lekko kwaskowaty.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Ryż po kasztelańsku

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

25 dag ryżu
1/2 l wywaru z drobiu
50 dag marchwi
100 ml śmietany
żółtko
5 dag rodzynków
15 dag sera twarogowego
sól, pieprz
cukier do smaku

Sos chrzanowy z marchewką

Forma potrawy: Sosy

5 dag korzenia chrzanu
1 marchewka
5 dag śmietany
2 łyżki soku z cytryny
cukier i sól

Zupa z dyni

Forma potrawy: Zupy

1,5 kg pokrojonej w grubą kostkę dyni
1 posiekana cebula
1 posiekana marchewka
1 posiekany ziemniak
1 l wody
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
2 łyżeczki koncentratu warzywnego
sok z cytryny

Do podania:
jogurt
lub chuda śmietanka

Zupa z boczkiem

Forma potrawy: Zupy

2 ziemniaki
1 marchewka
połowa selera
kostka rosołowa
3 cebule
2 łyżki oleju
5 dag chudego boczku
sól
pieprz
100 ml śmietany
koperek