Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 10 min.
600ml jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
4 łyżki wysuszonego i przypieczonego orzecha kokosowego
2 jabłka deserowe
2 łyżki rodzynek
otarta skóra i sok z 1 pomarańczy
Do przybrania:
trochę opieczonego orzecha kokosowego
Do większej miski wlać jogurt, dodać miód i orzech kokosowy i wymieszać.
Jabłka podzielić na ćwiartki, wydrążyć i pokroić. Kilka kawałków odłożyć.
Resztę zmieszać z rodzynkami, skórką pomarańczową i sokiem, a później z jogurtem.
Włożyć do 4 małych salaterek, a na wierzchu pukładać odłożone kawałki jabłek i posypać opieczonym orzechem kokosowym.
Forma potrawy: Sosy
jogurt naturalny
4 duże łyżki majonezu
1 łyżka czosnku granulowanego
sól
pieprz
Forma potrawy: Sosy
mały jogurt naturalny
kilka łyżek obranych orzechów włoskich
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
250 g makaronu rurki
1 cukinia
10 dag sera pleśniowego (np. rokpol)
15 dag boczku
sól
pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
Jogurt naturalny bez dodatków
Pieczywo