cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z nabiałem oraz jajami > Przepisy na potrawy > Strona numer 9

Dania rybne z nabiałem oraz jajami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania zawierające por, cebulę i boczek
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z jajkami Dania rybne z jogurtem Dania rybne z majonezem Dania rybne z margaryną Dania rybne z masłem Dania rybne z mlekiem Dania rybne z olejem Dania rybne z oliwą Dania rybne z oscypkiem Dania rybne z parmezanem Dania rybne z serem białym (twarogiem) Dania rybne z serem topionym Dania rybne z serem żółtym Dania rybne ze smalcem Dania rybne ze śmietaną

Kolorem zielonym zaznaczono nabiał, tłuszcze oraz jaja

Pstrąg opiekany z migdałami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
900g oczyszczonego pstrąga
75g masła
trochę soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g migdałów pokrojonych w płatki
Sałatka:
2 pęczki przeciętej rzeżuchy
2 łyżki szczypiorku posiekanego
1/4 ogórka, pokrojonego w plastry
2 łyżki sosu vinaigrette
Do przybrania:
plasterki cytryny
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Łosoś z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
Na 4 porcje:
4 dzwonki łososia (około 70dag) 
pół szklanki gęstej śmietany 
2 cebule 
sok i skórka otarta z cytryny 
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
sól
Do podania:
frytki
sałatka z pomidorów
» zobacz przepis

Opiekane pstrągi

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
4 pstrągi
4 gałązki natki pietruszki
4 plasterki cebuli
6 łyżek oleju
sok z cytryny
łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonego kminku
» zobacz przepis

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Kolacja, Danie główne
4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
» zobacz przepis

Potrawka rybna na słodko-kwaśno

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
50dag filetów z dorsza (lub karmazyna)
4 łyżki octu z białego wina
50dag marchewek
2 cebule
20dag kiełków fasoli mung lub kiełków sojowych
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
2 łyżki ziarna sezamowego
30dag mrożonego groszku
12dag ketchupu
1-2 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz, cukier, sproszkowany imbir, pieprz cayenne
Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Tatar z łososia

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
2 łyżki oliwy
500g surowego łososia
1 mała, drobno posiekana cebula
1 łyżka drobno posiekanych korniszonów
ew. sok z 1 cytryny
2 łyżki drobno posiekanych kaparów
1 łyżka zielonych, drobno posiekanych oliwek
pieprz
sól
» zobacz przepis

Szaszłyki rybne

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
8 mrożonych filetów z dorsza bez ości, w połowie rozmrożonych
16 plasterków boczku bez skórki
16 liści laurowych
2 duże cytryny, pokrojone na ćwiartki i przepołowione
olej do posmarowania
» zobacz przepis

Filety rybne z avocado

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
olej do tzw. głębokiego smażenia
4 filety płastugi, dorsza lub łupacza (może być flądra), panierowane
2 dojrzałe avocado
1 cytryna
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1 łyżka szczypiorku, posiekanego
Do przybrania:
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Przystawka z melona i owoców morza

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
1 melon
2 dymki, posiekane
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i drobno pokrojonej
225g obranych krewetek
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
gałązki bazylii
całe krewetki
» zobacz przepis

Pikantne frytki z ryby

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
4 filety z dorsza lub płastugi
olej do tzw. głębokiego smażenia
Panierka:
2 łyżki zwykłej mąki
1 łyżka sproszkowanego curry lub gram masala
1/2 łyżeczki karkumy
szczypta sproszkowanego chili
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do podania:
1 pęczek pokrojonych w plasterki rzodkiewek
1/4 ogórka pokrojonego w plasterki
Do przybrania:
cytryna pokrojona na cząstki
» zobacz przepis

Przystawka z tuńczyka

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
200g tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku, rozgnieciony
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
150ml kwaśnej śmietany
2 łyżki szczypiorku, posiekanego
Do podania:
ogórek pokrojony w słupki
marchewka pokrojona w słupki
kalafior podzielony na cząstki
prażynki ziemniaczane
» zobacz przepis

Sardynki w pieprzowej skórce

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
8 dyżych świeżych sardynek (ok.500g)
1 łyżeczka ziaren różnych gatunków pieprzu
1 mały pęczek koperku
1 ząbek czosnku
2 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
8 małych gałązek świeżego rozmarynu
4 liście sałaty
8 gałązek rukwi wodnej
sól
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.