Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
4 pstrągi
4 gałązki natki pietruszki
4 plasterki cebuli
6 łyżek oleju
sok z cytryny
łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonego kminku
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
jedno opakowanie krewetek wypatroszonych (im większe tym lepsze)
pęczek naci z pietruszki
czosnek
oliwa z oliwek
Forma potrawy: Dania główne, Dania na grilla
8 grzybków, np. pieczarek
4 plasterki boczku bez skórki, przekrojone skośnie na połowy
8 nerek jagnięcych, obranych ze skóry i przepołowionych
4 przepołowione pomidory
8 kiełbasek koktailowych
8 liści laurowych
olej do posmarowania
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla
kiełbasa biała parzona 6 sztuk
papryka chili w proszku
chrzan tarty
Forma potrawy: Dania na grilla
1 kurczak
20 plasterków wędzonego boczku
15 dag pieczarek
posiekana natka pietruszki
Forma potrawy: Dania na grilla
20 dag kiełbasy
15 dag pieczarek
5 dag żółtego sera (gouda lub innego)
2 cebule
2 pomidory
pieprz, sól
Forma potrawy: Dania na grilla
1 kg wołowiny lub jagnięciny bez kości
szklanka oliwy lub oleju słonecznikowego
pieprz do smaku
sól
4 cebule
2 czerwone papryki
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
6 pstrągów
6 łyżek oliwy lub oleju
1 i 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
6 gałązek rozmarynu
sól
pieprz
Do podania:
białe wino
Do przybrania:
cytryna