cojemy.pl > Dania na grilla > Paprykowe szpady

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów

Paprykowe szpady

Formy potrawy: danie na grilla, potrawa wegetariańska

Składniki potrawy

2 papryki (najlepiej 1 żółta i 1 czerwona)
1 nieduża cukinia
1 nieduży bakłażan
wykałaczki

Przyrządzanie

Bakłażana należy umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Posolić i odstawić na 1-2 godziny aż puści sok. Teraz czas na dokładnie osuszenie ręcznikiem papierowym.
 
Paprykę umyć, wybrać nasiona i pokroić w słupki. Cukinię umyć i pokroić wzdłuż w bardzo cienkie plasterki (najlepiej odbierakiem do warzyw, nie będą się wtedy łamać w czasie zawijania).
 
Teraz możemy przystąpić do zawijania: bierzemy plaster bakłażana, układamy na nim 1 lub 2 plastry cukini. Kładziemy w poprzek 2 różnokolorowe słupki papryki.
 
Zawijamy i spinamy wykałaczką. Piec na grillu, najlepiej na tacce aluminiowej.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Bakłażan, Cukinia, Papryka
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.