MENU
ZWIŃ MENU

Chińska zupa jarzynowa

Forma potrawy: Zupy, dla ilu osób: 4

Składniki

500 ml rosołu z kury
makaron nitki
100g pieczarek
1 por
1 cebula
1 słodka czerwona papryka
5 łyżek stołowych oleju
sos sojowy
imbir
sól
natka pietruszki

Przyrządzanie

Należy ugotować klarowny rosół z kury, oraz osobno makaron.

Oczyścić pieczarki i pokrojone w platerki podsmażyć na oleju.

Umyć warzywa: paprykę, pora i cebulę pokroić w niewielkie paski i podsmażać na oleju przez około 5 minut.

Następnie przełożyć warzywa i pieczarki do rosołu, dodać ugotowany makaron, doprawić do smaku sosem sojowym, imbirem i solą.

Zupę podawać gorącą, posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.

Zupa posiada bardzo oryginalny smak.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Potrawa chińska o 5 smakach

Forma potrawy: Dania główne

20dkg schabu
4 pieczarki
olej
cukier
pół kostki bulionowej wołowej Knorra
pieprz biały
przyprawa chińska o 5 smakach
sól
imbir
1 marchewka
pół papryki
ryż na dwie osoby
pół selera
papryka w proszku ostra

Zupa mleczna z kaszą

Forma potrawy: Zupy

1 szklanka dowolnej kaszy lub ryż
1 litr mleka
sól
cukier do smaku

Zupa sidorska

Forma potrawy: Zupy

1,5 litra wywaru z drobiu i warzyw
15 dag szynki wędzonej
2-3 żółtka
5 dag kaszy manny
zielenina
sól, pieprz

Zupa gulaszowa

Forma potrawy: Zupy


60 dag wołowiny bez kości
60 dag ziemniaków
20 dag słoniny
2 dag mąki
10 dag cebuli
2-3 ząbki czosnku
duża papryka surowa lub konserwowa
sól, pieprz
majeranek
kminek
gałka muszkatołowa
papryka ostra