Forma potrawy: Zupy, dla ilu osób: 4
500 ml rosołu z kury
makaron nitki
100g pieczarek
1 por
1 cebula
1 słodka czerwona papryka
5 łyżek stołowych oleju
sos sojowy
imbir
sól
natka pietruszki
Należy ugotować klarowny rosół z kury, oraz osobno makaron.
Oczyścić pieczarki i pokrojone w platerki podsmażyć na oleju.
Umyć warzywa: paprykę, pora i cebulę pokroić w niewielkie paski i podsmażać na oleju przez około 5 minut.
Następnie przełożyć warzywa i pieczarki do rosołu, dodać ugotowany makaron, doprawić do smaku sosem sojowym, imbirem i solą.
Zupę podawać gorącą, posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.
Zupa posiada bardzo oryginalny smak.
Rosół, Pieczarki, Makaron, Olej, Pietruszka, Sojowy, sos, Imbir, Por, Papryka, Sól kuchenna, Cebula
Forma potrawy: Dania główne
20dkg schabu
4 pieczarki
olej
cukier
pół kostki bulionowej wołowej Knorra
pieprz biały
przyprawa chińska o 5 smakach
sól
imbir
1 marchewka
pół papryki
ryż na dwie osoby
pół selera
papryka w proszku ostra
Forma potrawy: Zupy
1 szklanka dowolnej kaszy lub ryż
1 litr mleka
sól
cukier do smaku
Forma potrawy: Zupy
1,5 litra wywaru z drobiu i warzyw
15 dag szynki wędzonej
2-3 żółtka
5 dag kaszy manny
zielenina
sól, pieprz
Forma potrawy: Zupy
60 dag wołowiny bez kości
60 dag ziemniaków
20 dag słoniny
2 dag mąki
10 dag cebuli
2-3 ząbki czosnku
duża papryka surowa lub konserwowa
sól, pieprz
majeranek
kminek
gałka muszkatołowa
papryka ostra