Pstrąg na gorąco w majonezie

Składniki potrawy

80dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
Do podania z:
frytki
kalafior

Przyrządzanie

Majonez wymieszać z drobno posiekaną cebulą i korniszonami. Dodać posiekaną zieloną pietruszkę i nasiona nasturcji, wymieszać ponownie.
Oczyszczone i umyte pstrągi panierować w mące i smażyć, wkładając je na patelnię z rozgrzaną oliwą. Zrumienić po obu stronach, posolić, posypać pieprzem.
Usmażone ryby wyłożyć na gorący półmisek, polać przygotowanym sosem.
Najepiej podawać z frytkami oraz kalafiorem.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl