MENU
ZWIŃ MENU

Francuski brunch

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 15 min.

Składniki

2 jajka
2 łyżki mleka
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
4 kromki chleba bez skórki
olej do smażenia

Do podania:
16 plastrów kiełbasy czosnkowej
2 pomidory, pokrojone w plastry
4 ogrzane rogaliki croissant

Przyrządzanie

Do płytkiej miski wbić jajka. Dodać mleko, przyprawić według uznania, lekko ubić.

Kromki chleba zanurzać w jajecznej masie, a później smażyć na małej ilości oleju po obu stronach, aż przyrumienią się na złoty kolor.

Po wyjęciu osuszyć i przekroić na trójkątne połowy. Na każdej ułożyć plasterek kiełbasy i przybrać plasterkiem pomidora. Podawać na gorąco, wraz z croissant.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie