puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku
Rybę rozgnieść na papkę na talerzu przy pomocy widelca.
Cebulę pokroić w kostkę, osolić i dodać do ryby. Dodać ketchup i przyprawy do smaku.
Pasta bardzo dobrze komponuje się z łagodnym żółtym serem.
Pasta z makreli i białego sera
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
1 makrela wędzona
kostka białego półtłustego sera
łyżeczka masła
sól, pieprz
trochę papryki
Forma potrawy: Dania rybne, Śniadania
2 wędzone duże makrele
sok z pomarańczy
sok z połowy cytryny
2 łyżki masła
łyżka przecieru pomidorowego
1 papryka konserwowa
2 ogórki konserwowe
koperek
sól i pieprz
tymianek
tosty
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
20 dag papryki
15 dag cebuli
1 łyżka oleju
1 ząbek czosnku