cojemy.pl > Dania rybne > Pasta z makreli na śniadanie

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z ryżem i śmietaną, ale bez soli i cebuli

Pasta z makreli na śniadanie

Formy potrawy: danie rybne, śniadanie

Składniki potrawy

2 wędzone duże makrele
sok z pomarańczy
sok z połowy cytryny
2 łyżki masła
łyżka przecieru pomidorowego
1 papryka konserwowa
2 ogórki konserwowe
koperek
sól i pieprz
tymianek
tosty

Przyrządzanie

Makrelę obrać ze skóry oraz ości. Następnie zmiksować z masłem, sokiem z pomarańczy i cytryny oraz łyżką przecieru pomidorowego. Doprawić solą i pieprzem. Dodać trochę tymianku.

Przełożyć do salaterki. Udekorować koperkiem, pokrojoną w paski papryką i ogórkami konserwowymi.
Podawać z ciepłymi tostami.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Chleb tostowy, Cytryna, Koper, koperek, Makrela, Masło, Ogórek, Papryka, Pieprz, Pomarańcza, Pomidor, Sól kuchenna, Tymianek

Podobne przepisy

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku
» zobacz przepis

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu
» zobacz przepis

Pasta bakłażanowa do chleba

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
1kg bakłażanów
2 małe cebule
1,5-2 cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pasta jogurtowa

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
Jogurt naturalny bez dodatków
Pieczywo
» zobacz przepis

Pasta z makreli i białego sera

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
1 makrela wędzona
kostka białego półtłustego sera
łyżeczka masła
sól, pieprz
trochę papryki
» zobacz przepis

Pasta rybna ze śledzia

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
śledź duży lub średniej wielkości, wędzony lub marynowany
20 dkg twarogu
ząbek czosnku
pietruszka lub koperek
przyprawy do smaku
» zobacz przepis

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
2 średniej wielkości marchewki
15dag twarogu
7dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier
» zobacz przepis

Pasta twarogowa z cebulą

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
25dag twarogu
1 łyżka masła
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki kefiru lub śmietany
sól
słodka papryka w proszku do smaku
» zobacz przepis

Pasta z papryki z cebulą

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
20dag papryki
15dag cebuli
1 łyżka oleju
1 ząbek czosnku
» zobacz przepis

Pasta sojowa

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
25dag soi
1 jajko
4 łyżki ketchupu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka z boczkiem

Forma potrawy: Śniadanie, Zapiekane
200g pieczarek
bagietka
150g chudego boczku lub bekonu
100g żółtego sera
1 łyżeczka sklarowanego masła
1/2 pęczka natki pietruszki
» zobacz przepis

Sandwicze z salami

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
20 kromek pieczywa tostowego
100g masła
150g tłustego twarożku śmietankowego
40 plasterków salami
1 główka kruchej sałaty
sól
folia spożywcza
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.