Formy potrawy: Dania rybne, Śniadania
2 wędzone duże makrele
sok z pomarańczy
sok z połowy cytryny
2 łyżki masła
łyżka przecieru pomidorowego
1 papryka konserwowa
2 ogórki konserwowe
koperek
sól i pieprz
tymianek
tosty
Makrelę obrać ze skóry oraz ości. Następnie zmiksować z masłem, sokiem z pomarańczy i cytryny oraz łyżką przecieru pomidorowego. Doprawić solą i pieprzem. Dodać trochę tymianku.
Przełożyć do salaterki. Udekorować koperkiem, pokrojoną w paski papryką i ogórkami konserwowymi.
Podawać z ciepłymi tostami.
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku
Pasta z makreli i białego sera
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
1 makrela wędzona
kostka białego półtłustego sera
łyżeczka masła
sól, pieprz
trochę papryki