MENU
ZWIŃ MENU

Pasta z makreli na śniadanie

Formy potrawy: Dania rybne, Śniadania

Składniki

2 wędzone duże makrele
sok z pomarańczy
sok z połowy cytryny
2 łyżki masła
łyżka przecieru pomidorowego
1 papryka konserwowa
2 ogórki konserwowe
koperek
sól i pieprz
tymianek
tosty

Przyrządzanie

Makrelę obrać ze skóry oraz ości. Następnie zmiksować z masłem, sokiem z pomarańczy i cytryny oraz łyżką przecieru pomidorowego. Doprawić solą i pieprzem. Dodać trochę tymianku.

Przełożyć do salaterki. Udekorować koperkiem, pokrojoną w paski papryką i ogórkami konserwowymi.
Podawać z ciepłymi tostami.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Pasta z makreli i białego sera

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

1 makrela wędzona
kostka białego półtłustego sera
łyżeczka masła
sól, pieprz
trochę papryki

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

2 średniej wielkości marchewki
15 dag twarogu
7 dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier