1 makrela wędzona
kostka białego półtłustego sera
łyżeczka masła
sól, pieprz
trochę papryki
Makrele wędzoną oczyścić dokładnie z ości, rozdrobnić. Dodać kostkę białego, półtłustego sera.
Dodać łyżeczkę masła.
Doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku.
Wymieszać aż stanie się gładka w konsystencji.
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne
25 dag ryżu
2 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1 łyżka masła
50 dag pomidorów
25 dag wędzonej makreli
sól, pieprz
2 łyżki żółtego sera (parmezan)
2 łyżki zieleniny
Pasta z żółtego sera z wędliną
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
25 dag żółtego sera
10 dag szynki lub kiełbasy
sól
1 szklanka kefiru
ketchup