MENU
ZWIŃ MENU

Pasta z makrelą

Formy potrawy: Kolacje, Śniadania

Składniki

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Przyrządzanie

Mięso makreli rozdrobnić, marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Dodać majonez wg. uznania, najlepiej jednak nie za dużo tak aby pasta pozostała gęsta.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

2 średniej wielkości marchewki
15 dag twarogu
7 dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku

Pasta bakłażanowa do chleba

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

1 kg bakłażanów
2 małe cebule
1,5-2 cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz

Pasta z wędzonej ryby

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

40 dag ryby wędzonej
10 dag masła
2 łyżeczki zielonej pietruszki
1 łyżeczka musztardy