cojemy.pl > Pieczywa > Bułka (każdy rodzaj) > Przepisy na potrawy > Strona numer 4

Przepisy z bułką każdego rodzaju


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z pstrągiem ale bez cytryny
Bagietka Bułka (każdy rodzaj) Bułka tarta Chleb (każdy rodzaj) Chleb biały Chleb pitta Chleb razowy Chleb tostowy Chleb żytni Grzanka, grzanki Rogalik
Ciasta z bułką każdego rodzaju Dania główne z bułką każdego rodzaju Dania na grilla z bułką każdego rodzaju Dania rybne z bułką każdego rodzaju Desery z bułką każdego rodzaju Inne potrawy z bułką każdego rodzaju Kolacje z bułką każdego rodzaju Przekąski lub przystawki z bułką każdego rodzaju Przetwory z bułką każdego rodzaju Sałatki lub surówki z bułką każdego rodzaju Zapiekane z bułką każdego rodzaju Zupy z bułką każdego rodzaju Śniadania z bułką każdego rodzaju

Kolorem zielonym zaznaczono bułka (każdy rodzaj)

Chilijski budyń z kapusty

Forma potrawy: Inna potrawa, Zapiekane
główka kapusty białej lub włoskiej
6 średniej wielkości ziemniaków
olej
2 cebule
bułka
pół szklanki mleka
2 jajka
3-4 łyżki śmietany
ser żółty
» zobacz przepis

Śledzie z rusztu

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
50dag świeżych śledzi
sok z 1/2 cytryny
3-4 łyżki oliwy
sól i pieprz
Do podania:
pieczywo
pieczone ziemniaki
» zobacz przepis

Zupa owocowa

Forma potrawy: Zupa
2 l wody
25dag suszonych śliwek
50dag jabłek
cukier do smaku
cynamon
goździk
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 szkl. śmietanki
Dodatki:
grzanki, bułki lub makaron nitki
» zobacz przepis

Sznycle po galicyjsku z grzybami

Forma potrawy: Danie główne
mięso wołowe i wieprzowe 60 dag
jajo 2 szt.
cebula starta 1 szt.
cebula pokrojona w kostkę 1 szt.
bułka namoczona w mleku 1 szt.
sól, pieprz
masło
prawdziwki namoczone i siekane 10 dag
bułka tarta (szklanka)
» zobacz przepis

Zrazy zawijane w sosie grzybowym

Forma potrawy: Danie główne
90dag wołowiny z udzca lub polędwicy
20dag boczku
3dag suszonych grzybów
7dag korniszonów
1 cebula
2 kromki bułki bez skórki
150ml śmietany
1 jajo
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Forma potrawy: Danie główne
4 cukinie
20dag mięsa mielonego
2 cebule
2 ząbki czosnku
10dag pieczarek
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
2 łyżki tartej bułki
5dag tartego, żółtego sera
2 jaja
olej, sól, pieprz
» zobacz przepis

Pasztet z cielęciny

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1,5kg cielęciny
500g boczku
300g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50ml malagi lub innego aromatycznego wina
250ml bulionu
7g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa
Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne
Do podania:
żurawina
» zobacz przepis

Pierogi ze śliwkami i migadałami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 125ml letniej wody,
sól
Farsz:
400-500g suszonych śliwek
40g cukru
Inne:
masło do polania pierogów
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka cukru (niekoniecznie)
250ml śmietany
» zobacz przepis

Pasztet z kaczki z pieczarkami

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
kaczka
5dag tłuszczu
10dag wątróbki z kaczki
około 20dag pieczarek
4dag suszonych śliwek
100ml śmietany
6-8dag czerstwej bułki
2 jajka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Szczupak faszerowany po polsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
3dag masła lub margaryny
8dag bułki czerstwej
5dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
2 jaja
mleko
1dag żelatyny
30dag włoszczyzny bez kapusty
2dag ketchupu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
ocet
» zobacz przepis

Zupa z brokułów

Forma potrawy: Zupa
1,5kg brokułów
125g mielonego chudego mięsa wołowego (tatar)
125g metki wieprzowej
kostka rosołu wołowego
łyżeczka nasion kopru
łyżeczka musztardy
łyżeczka soli
łyżeczka świeżego zmielonego pieprzu
czerstwa bułeczka
1 całe jajo
1 żółtko
2 trójkątne serki topione
2 łyżki mleka
kieliszek wytrawnej sherry
» zobacz przepis

Szarlotka po duńsku

Forma potrawy: Deser
1kg winnych jabłek
25dag tartej bułki
15dag masła lub niesolonej margaryny
10dag cukru pudru
250ml śmietany kremówki
mały słoik dżemu malinowego
zapach waniliowy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.