Przepisy z bułką każdego rodzaju
Kolorem zielonym zaznaczono bułka (każdy rodzaj)
25dag topionego sera
3/4 szklanki mleka
sól
2 łyżki musztardy
1 roztrzepane jajko
Do podania z:
chlebem / bułkami (kanapki)
6 plastrów pieczonego schabu
cukinia
2 kolorowe papryki (czerwona i żółta)
2 cebule
pęczek bazylii
5dag mozzarelli
3 łyżki oleju
łyżeczka oregano
2 łyżki mąki
sól, bułka tarta, pieprz
430g białej fasoli konserwowej
430g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona cebula
2 ząbki czosnku
1 duża cytryna
30ml oliwy z oliwek
30g świeżego, drobno posiekanego tymianku
225g pomidorów konserwowych
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Do podania:
świeże pieczywo
3 szklanki soi gotowanej lub konserwowej
4 łyżki masła
2 szklanki bułki tartej
1 cebula
1 cytryna
szczypiorek
sól, pieprz
4 żółtka
100g cukru
50g panierki (mąki do panierowania, bułki tartej)
skórka starta z połówki cytryny
100g zmielonych orzechów
200g świeżej startej dyni
2 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
20ml rumu
4 białka
szczypta soli
750g pomidorów
750g bakłażanów
750g cukini
3 cebule
150g tartego żółtego sera
50g bułki tartej
1 szklanka oliwy
150g suchej fasoli
100g wędzonego boczku
1 cebula
1 marchewka
1 pomidor
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 l wywaru z jarzyn
sól, pieprz
Grzanki:
4 kromki białej bułki
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól
2 piersi z kurczaka
5dag tłuszczu
3dag mąki
8 grzanek z bułki pszennej
3 jaja
3dag szynki
2dag groszku konserwowego
15dag pasztetu z wątróbki
tłuszcz do grzanek
sól, pieprz
40dag cukinii
20dag łagodnego żółtego sera
20dag bułki
2 jajka
2 łyżeczki do kawy suszonego oregano
sól, pieprz mielony, oliwa do smażenia
50dag grzybów
10dag czerstwej bułki
5dag cebuli
2 jajka
8dag oleju
10dag bułki tartej
sól, pieprz
zielenina
60dag truskawek
10dag cukru
cynamon
Do podania z:
groszek ptysiowy
lub kluseczki
lub grzanki z bułki
25dag sera edamskiego
1 szklanka drobnej fasoli ( może być kolorowa)
2 filety śledzi korzennych lub matiasów (20-25 dag)
2 cebule
10 śliwek z octu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
6 łyżek posiekanej natki pietruszki
szklanka sosu tatarskiego
pieprz
3-4 ząbki czosnku
sól
Do podania:
pieczywo