cojemy.pl > Pieczywa > Bułka (każdy rodzaj) > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Przepisy z bułką każdego rodzaju


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory bez octu
Bagietka Bułka (każdy rodzaj) Bułka tarta Chleb (każdy rodzaj) Chleb biały Chleb pitta Chleb razowy Chleb tostowy Chleb żytni Grzanka, grzanki Rogalik
Ciasta z bułką każdego rodzaju Dania główne z bułką każdego rodzaju Dania na grilla z bułką każdego rodzaju Dania rybne z bułką każdego rodzaju Desery z bułką każdego rodzaju Inne potrawy z bułką każdego rodzaju Kolacje z bułką każdego rodzaju Przekąski lub przystawki z bułką każdego rodzaju Przetwory z bułką każdego rodzaju Sałatki lub surówki z bułką każdego rodzaju Zapiekane z bułką każdego rodzaju Zupy z bułką każdego rodzaju Śniadania z bułką każdego rodzaju

Kolorem zielonym zaznaczono bułka (każdy rodzaj)

Pieczeń z warzywami

Forma potrawy: Danie główne
75dag mieszanego mielonego mięsa
1kg porów
4 duże marchewki
1 cebula
1 pęczek natki
3 gałązki lubczyku
1 czerstwa bułka
1 jajko
20dag tłustej śmietany
10dag ziołowego żółtego sera
1 szklanka musztardy
sól, pieprz,
starta gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Kurczak po polsku

Forma potrawy: Danie główne
1 kurczak
1 łyżka masła lub margaryny
pół namoczonej bułki
1 jajko
1 wątróbka drobiowa
sól
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki zieleniny
» zobacz przepis

Zapiekanka z mięsa i makaronu

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
50 dkg mielonej wieprzowiny
50 dkg ugotowanego makaronu
125ml śmietany
5 dkg żółtego sera
1 łyżki masła
2 cebule
4 jajka
czerstwa bułka
pęczek natki pietruszki
pieprz i sól
» zobacz przepis

włoska sałatka z tuńczyka

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
400g tuńczyka w oleju
2 ząbki czosnku, rozgniecione
1 łyżka kaparów, posiekanych
2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
sok z cytryny do smaku
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
850g fasolki odcedzonej i wypłukanej
1 mała czerwona cebula, pokrojona w krążki
Do podania:
ciepły chleb (grzanki) lub bułeczki
» zobacz przepis

Pyzy z mięsem

Forma potrawy: Danie główne
Ciasto:
1kg - ziemniaki tarte - pozostawić je na 0,5 godz. muszą puścić sok ,
0,5 - szklanki mąki,
2 - jajka,
1 - łyżka mąki pszennej i ziemniaczanej
Farsz:
300g - wieprzowiny bez kości - np. karczek,
1 - cebula,
1 - szklanka tartej bułki,
1 - jajko,
1 - łyżka masła,
sól, pieprz
» zobacz przepis

Dorsz po lwowsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Na 4 porcje:
około 70-80 dekagramowy dorsz
100g suszonych śliwek
pól szklanki majonezu
bułka
szklanka mleka
100g cebuli
jajko
200 ml. wytrawnego białego wina
2 l. bulionu warzywnego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Rolada z indyka

Forma potrawy: Danie główne
Pierś z indyka (ok.1kg)
8dag masła, łyżka brandy
 
Nadzienie:
30dag wieprzowiny bez kości
15dag pieczarek
cebula
10dag bułki okrojonej ze skórki
pół szklanki mleka
2 jajka, łyżka masła, łyżka brandy
łyżka natki, gałka muszkatałowa
imbir, pieprz, sól
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.