4 cukinie
20dag mięsa mielonego
2 cebule
2 ząbki czosnku
10dag pieczarek
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
2 łyżki tartej bułki
5dag tartego, żółtego sera
2 jaja
olej, sól, pieprz
Cukinię przeciąć nożem wzdłuż na połowę, po czym ostrą łyżeczką wyjąć miąższ. Posolić.
Pieczarki oczyścić, umyć pokroić w plasterki.
Cebulę obrać, poszatkować, wrzucić do rondla, dusić w nim przez 5 minut. Następnie dodać mięso, pieczarki, roztarty czosnek i dusić dalej 10 przez minut.
Po wyjęciu wymieszać z jajami, zieloną pietruszką, tartą bułką, solą i pieprzem.
Przygotowaną masą napełnić cukinię, posypać żółtym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut.