cojemy.pl > Owoce > Przepisy na potrawy > Strona numer 38

Przepisy z owocami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z krewetkami i cytryną
Przepisy z agrestem Przepisy z ananasem Przepisy z anyżem Przepisy z arbuzem Przepisy z avocado (awokado) Przepisy z bakaliami Przepisy z bananami Przepisy z borówkami Przepisy z brzoskwiniami Przepisy z cytryną Przepisy z czereśniami Przepisy z daktylami Przepisy z figami Przepisy z granatem Przepisy z grejpfrutem Przepisy z gruszkami Przepisy z jabłkami Przepisy z jagodami Przepisy z kaparami Przepisy z kasztanem jadalnym Przepisy z kiwi Przepisy z kokosem Przepisy z limonką / limetką Przepisy z makiem Przepisy z malinami lub jeżynami Przepisy z mandarynkami Przepisy z mango Przepisy z marakują Przepisy z melonem Przepisy z migdałami Przepisy z morelami Przepisy z oliwkami Przepisy z orzechami Przepisy z papają Przepisy z pigwą Przepisy z pistacjami Przepisy z pomarańczami Przepisy z porzeczkami Przepisy z rabarbarem Przepisy z rodzynkami Przepisy z róży dzikiej owocami Przepisy z sezamem (ziarnami sezamu) Przepisy ze słonecznikiem Przepisy z truskawkami lub poziomkami Przepisy z winogronami Przepisy z wiśniami Przepisy ze śliwkami Przepisy z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono owoce

Mleczny tort serowy

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto
1 1/2 szklanki mąki pszennej
10dag migdałów
1 szklanka cukru
6 jajek
15dag margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Do wysmarowania tortownicy:
1 łyżka margaryny
Do przełożenia tortu:
15dag powideł śliwkowych
1 łyżka rumu
Do przybrania:
4-5 łyżek pokruszonych płatków migdałowych
Masa serowa
2 litry mleka
2 szklanki śmietany 18-procentowej
20dag margaryny
1/2 szklanki cukru pudru
5 jajek
5dag posiekanych obranych migdałów
5dag rodzynek
» zobacz przepis

Wiosenna sałatka

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
Sałatka:
sałata strzępiasta
pęczek rzodkiewek
4 jaja
ogórek świeży
1 cebula (10 dag)
1 pęczek szczypiorku
4 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz
Sos I
4 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka musztardy stołowej
cukier, sól, pieprz
Sos II
4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy lub chrzanu
1 łyżka kaparów
sól, pieprz
» zobacz przepis

Gruszki po francusku

Forma potrawy: Danie na grilla
4 duże albo więcej mniejszych gruszek z kompotu lub marynaty
połowa opakowania sera Camembert lub Brie
serek topiony
natka  pietruszki
sól
biały pieprz
» zobacz przepis

Margherita

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy
Tequila
Likier Triple sec (może być Cointreau)
Sok z limonki
Sok z cytryny i soli
» zobacz przepis

Roster śliwkowy

Forma potrawy: Deser
1kg śliwek
20 dkg cukru
5 goździków
laska cynamonu
» zobacz przepis

Jabłecznik pyszny

Forma potrawy: Ciasto
40dag mąki pszennej
5dag mąki ziemniaczanej
25dag margaryny
4 jaja
20dag cukru pudru
maly proszek do pieczenia
70dag oczyszczonych jablek
cukier waniliowy
» zobacz przepis

Pierożki z czarnymi porzeczkami

Forma potrawy: Ciasto
40dag (około 2 szklanki) mąki
4dag drożdży
2 jaja
5dag (około 3 łyżki) cukru
szczypta soli
3/4 szklanki mleka
13dag margaryny
kilka łyżek porzeczek świeżych lub mrożonych
1 łyżka tartej bułki
cukier do porzeczek do smaku
białko do smarowania pierożków
tłuszcz do blachy
» zobacz przepis

Kurczak z oliwkami i papryką po grecku

Forma potrawy: Danie główne
1 kurczak
4 czerwone papryki
25dag czarnych oliwek
3 pomidory
2 cebule
250ml czerwonego wina
375ml oliwy
1 łyżeczka tymianku
sól, pieprz
» zobacz przepis

Śledzie z jabłkami na wigilię

Forma potrawy: Zapiekane, Przekąska lub przystawka
1kg filetów śledziowych
0,5kg jabłek
2 duże cebule
duża łyżka masła
łyżeczka suszonego tymianku
pół szklanki wody
» zobacz przepis

Muszelki rumowe

Forma potrawy: Ciasto
półtorej szklanki mąki (ok. 25 dag)
9 czubatych łyżek cukru pudru (ok. 18 dag)
6 płaskich łyżek masła lub margaryny (ok. 13 dag)
4 czubate łyżki cukru
1 jajko
1 torebka cukru waniliowego
8dag mielonych migdałów
3dag rodzynek
1/3 buteleczki aromatu rumowego
3 łyżki marmolady z czerwonej porzeczki
1 łyżka rumu
mąka do posypania blatu
tłuszcz do blachy
» zobacz przepis

Sałatka z buraków i jabłek

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
90g buraków
25g jabłek
5g chrzanu
5g oleju
3g cukru
kwasek cytrynowy
sól
» zobacz przepis

Ryż po staropolsku

Forma potrawy: Danie główne
25dag ryżu
1/2 litra wywaru z drobiu
10dag suszonych śliwek
8dag grzybów suszonych
100ml śmietany
żółtko
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.