cojemy.pl > Nabiał, tłuszcze oraz jaja > Przepisy na potrawy > Strona numer 67

Przepisy z nabiałem oraz jajami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z bakłażanem i serem żółtym
Przepisy z bryndzą Przepisy z serem fetą Przepisy z jajkami Przepisy z biszkoptem z jajek Przepisy z jogurtem Przepisy z kefirem Przepisy z majonezem Przepisy z margaryną Przepisy z masłem Przepisy z maślanką Przepisy z mlekiem Przepisy z mozzarellą Przepisy z olejem Przepisy z oliwą Przepisy z oscypkiem Przepisy z parmezanem Przepisy z serem białym (twarogiem) Przepisy z serem kozim Przepisy z serem owczym Przepisy z serem pleśniowym Przepisy z serem topionym Przepisy z serem żółtym Przepisy z serkiem homogenizowanym Przepisy z serwatką Przepisy ze smalcem Przepisy z tofu Przepisy ze śmietaną

Kolorem zielonym zaznaczono nabiał, tłuszcze oraz jaja

Purée ze szparagów

Forma potrawy: Danie główne
750g szparagów
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżeczka mąki
2 łyżki masła
2 żółtka
sól, pieprz
sok z cytryny (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Wykwintna rolada z mintaja

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
400g filetów z mintaja lub innej ryby morskiej
0,3 szklanki mleka
3 jaja
2 sucharki
1 łyżeczka masła
sałata
sól, pieprz
pęczek natki pietruszki
» zobacz przepis

Ryba morska w warzywach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
60dag oczyszczonej ryby morskiej
2 szklanki mleka
kawałek skórki cytrynowej lub skórki z razowego chleba
20dag cebuli
50dag warzyw mieszanych (marchew,pietruszka,seler,por)
listek laurowy
pieprz
sproszkowana papryka
sól
4 łyżki posiekanej naci pietruszki
» zobacz przepis

Zupa z zielonego groszku

Forma potrawy: Zupa
50dag zielonego groszku
cebula
100ml śmietany kremówki
litr bulionu z warzyw
natka
łyżka oleju
sól, pieprz
groszek ptysiowy
» zobacz przepis

Gęś śliwkowo-selerowa

Forma potrawy: Danie główne
pół gęsi
2 łyżki miodu
duży seler
pół szklanki powideł śliwkowych
pół szklanki bulionu
sok z połowy cytryny
pół szklanki śmietany
tłuszcz do smażenia
pieprz i sól
» zobacz przepis

Ucierane z makiem

Forma potrawy: Ciasto
2 szklanki maku
6 łyżek mąki ziemniaczanej
2 szklanki cukru
13 jajek
1 cukier waniliowy
1 mały zapach rumowy
1 łyżka tłuszczu
1 łyżka bułki tartej do przygotowania formy
» zobacz przepis

Karp bosmański

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
oliwa
mąka
200ml śmietany
200ml białego wytrawnego wina
4dag rodzynków
5dag tartego chrzanu
sól, pieprz
sok z cytryny
» zobacz przepis

Kisiel herbaciany

Forma potrawy: Deser
1 łyżeczka suchej herbaty
1/2 szklanki wrzącej wody
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
sok owocowy do polania
» zobacz przepis

Pudding budai

Forma potrawy: Deser
5 jaj
5 łyżek cukru
8dag migdałów
1 tabliczka czekolady
2-3 łyżki tartej bułki
1 kieliszek wytrawnego wina
5dag rodzynek
cynamon
» zobacz przepis

Sos ziemniaczany

Forma potrawy: Sos
350ml wywaru z kości lub mięsa
50ml śmietany
20dag ziemniaków
8dag cebuli
4dag tłuszczu
3dag mąki
natka pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Ciasteczka z dynią

Forma potrawy: Ciasto
100g miąższu dyni pokrajanego w kostkę
1 laska wanilii (miąższ)
150g cukru
120g masła
2 jaja
250g mąki
1 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
» zobacz przepis

Chleb dyniowy

Forma potrawy: Ciasto
180g mąki
190g ugotowanej i zmiksowanej dyni
150g cukru trzcinowego
100g stopionego masła
2 rozmącone jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
1 łyżeczka soli
100g orzeszków piniowych
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.