Forma potrawy: Ciasta, potrawa wegetariańska
180 g mąki
190 g ugotowanej i zmiksowanej dyni
150 g cukru trzcinowego
100 g stopionego masła
2 rozmącone jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
1 łyżeczka soli
100 g orzeszków piniowych
Wymieszać w misce mąkę, dynię, cukier, masło, jaja, proszek do pieczenia i przyprawy. Dodać orzeszki piniowe.
Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem podłużnej foremki, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C i piec około godziny.
Forma potrawy: Dania na grilla
chleb 1 niekrojony
Farsz:
masło 1/2 kostki
natka pietruszki 1/2 pęczka
zioła prowansalskie 2 lub 3 łyżeczki
ser żółty 250 g
serek topiony 1 szt
sól
pieprz
Forma potrawy: Zapiekane
polędwica wędzona
margaryna
ser żółty ostry
chleb tostowy
musztarda
przyprawa do grilla
ogórki korniszony
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania
owoc avocado (niezbyt miękki)
chleb
masło
cebula
sól
Forma potrawy: Zapiekane
10 dag startego żółtego sera
1 i 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
6 kromek pszennego chleba
6 łyżek masła
roztarty ząbek czosnku
6 jaj
sól
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki wody z połowa kostki rosołowej
Do podania:
sałata