40 dag ryby wędzonej
10 dag masła
2 łyżeczki zielonej pietruszki
1 łyżeczka musztardy
Obraną ze skóry i ości rybę utrzeć na jednolitą masę wraz z pietruszka i pozostałymi składnikami.
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
1 puszka szprotek w oleju (odcedzone) lub ryba wędzona
1 lub 2 jajka
1 mała cebulka
starty ser żółty
majonez
sól, pieprz i inne przyprawy (np. jałowiec)
Sałatka pomidorowa z kokardkami
Forma potrawy: Sałatki
4 pomidory
20 dag makaronu kokardki
20 dag wędzonej makreli
mała puszka groszku
0,5 pęczka koperku
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
sól, pieprz