cojemy.pl > Kolacje > Kolacje z przyprawami > Przepisy na potrawy > Strona numer 6

Kolacje z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z bakłażanem i serem żółtym
Kolacje z alkoholem Kolacje z grzybami Kolacje z innymi składnikami Kolacje z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Kolacje z mięsem Kolacje z nabiałem oraz jajami Kolacje z napojami Kolacje z owocami Kolacje z pieczywem Kolacje z przyprawami Kolacje z rybami i owocami morza Kolacje z sosami Kolacje z słodyczami Kolacje z warzywami
Kolacje z bazylią Kolacje z cukrem Kolacje z cukrem waniliowym Kolacje z cynamonem (laskami cynamonu) Kolacje z estragonem Kolacje z gałką muszkatołową Kolacje z goździkami Kolacje z imbirem Kolacje z jałowcem Kolacje z ketchupem (keczupem) Kolacje z kminkiem Kolacje z kolendrą Kolacje z kurkumą Kolacje z liściem laurowym Kolacje z majerankiem Kolacje z miętą Kolacje z musztardą Kolacje z octem Kolacje z oregano Kolacje z pieprzem Kolacje z szafranem Kolacje z solą kuchenną Kolacje z tymiankiem Kolacje z vegetą Kolacje z wanilią Kolacje z zielem angielskim Kolacje z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Pierogi z soczewicą

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
łyżka oleju
sól
łyżka masła
na ciasto:
2 szklanki mąki
jajko
1/2 łyżeczki soli
na farsz:
3 torebki soczewicy
7 niemałych ziemniaków
sól
pieprz
» zobacz przepis

Gulasz z soczewicy i jarzyn

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
25dag soczewicy
2 ziemniaki
25dag cukinii
25dag porów
1/4 selera
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
4-8 łyżek soku cytrynowego
625ml wody
olej, sól, pieprz
» zobacz przepis

Zielona fasolka zapiekana z jajami

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
25dag zielonej fasolki szparagowej
6 jaj na twardo pokrojonych w talarki
posiekana cebula
1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka
4 łyżki masła lub margaryny
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz
zielenina
2 łyżki tartej bułki
4 łyżki utartego żółtego sera
1-2 łyżki masła
» zobacz przepis

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Danie główne
opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa z pieczarkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
30dag żółtej fasolki szparagowej
15dag pieczarek
pół łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
łyżka sosu sojowego
» zobacz przepis

Pierogi z grzybami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 125ml letniej wody
sól
 
Farsz:
150g suszonych grzybów lub 1kg świeżych (maślaki, borowiki, podgrzbki)
50g masła
1 duża cebula
2 łyżki tartej bułki
2 jaja
sól, pieprz
» zobacz przepis

Tatar z awokado

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
owoc awokado
2 pomidory
1 duży ogórek
dużo cebuli :)
natka pietruszki (opcjonalnie)
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bób z kurkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Kolacja, Przekąska lub przystawka
50dag bobu
30dag kurek
2 cebulki dymki
2 łyżki masła
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka a la szparagowa z porów

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
8 małych porów lub 2-3 pęczki młodych cieńkich
20dag szynki gotowanej
3 jajka na twardo
15dag startego żółtego sera
1,5 szklanki schłodzonego bulionu
2/3 szklanki mleka
3/4 szklanki gęstej śmietany
po 2 łyżki masła i mąki
2 łyżki posiekanych ulubionych ziół
sok z cytryny
sól
pieprz
 
Do dekoracji:
natka pietruszki
» zobacz przepis

Sałatka makaronowa z sosem paprykowym

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
50dag makaronu
sól, pieprz, słodka papryka
słoik (ok. 720 ml) łagodnej papryki w zalewie
4-5 obranych ząbków czosnku
1-2 strączki papryki chilli
5dag migdałów
7 łyżek oliwy
» zobacz przepis

Śledzie po cygańsku nr 2

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne, Przekąska lub przystawka
6 śledzi
0,5 litra śmietany
mały słoik grzybków marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 jabłka
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
sól
pieprz
» zobacz przepis

Spaghetti po sycylijsku

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
500g makaronu spaghetti
100g tuńczyka w oliwie
4 pomidory
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka pietruszki
drobno posiekana skórka z 1/2 cytryny
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.