cojemy.pl > Kolacje > Kolacje z przyprawami > Kolacje z pieprzem > Przepisy na potrawy > Strona numer 4

Kolacje z pieprzem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z ryżem i śmietaną, ale bez soli i cebuli
Kolacje z alkoholem Kolacje z grzybami Kolacje z innymi składnikami Kolacje z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Kolacje z mięsem Kolacje z nabiałem oraz jajami Kolacje z napojami Kolacje z owocami Kolacje z pieczywem Kolacje z przyprawami Kolacje z rybami i owocami morza Kolacje z sosami Kolacje z słodyczami Kolacje z warzywami
Kolacje z bazylią Kolacje z cukrem Kolacje z cukrem waniliowym Kolacje z cynamonem (laskami cynamonu) Kolacje z estragonem Kolacje z gałką muszkatołową Kolacje z goździkami Kolacje z imbirem Kolacje z jałowcem Kolacje z ketchupem (keczupem) Kolacje z kminkiem Kolacje z kolendrą Kolacje z kurkumą Kolacje z liściem laurowym Kolacje z majerankiem Kolacje z miętą Kolacje z musztardą Kolacje z octem Kolacje z oregano Kolacje z pieprzem Kolacje z szafranem Kolacje z solą kuchenną Kolacje z tymiankiem Kolacje z vegetą Kolacje z wanilią Kolacje z zielem angielskim Kolacje z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono pieprz

Placek lotaryński

Forma potrawy: Kolacja, Ciasto
12dag masła
25dag mąki
3 łyżki mleka
200ml mleka
4 jajka
5 cebul
sól
pieprz
15dag szynki
łyżka oleju
10dag sera żółtego
20dag śmietany kremówki
żółtko
gałka muszkatołowa
2 gałązki natki pietruszki i majeranku
tłuszcz do posmarowania formy
» zobacz przepis

Śledzie po cygańsku nr 2

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne, Przekąska lub przystawka
6 śledzi
0,5 litra śmietany
mały słoik grzybków marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 jabłka
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
sól
pieprz
» zobacz przepis

Naleśniki z grzybowym nadzieniem

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
Składniki na 4 porcje:
po 1 szklance mąki i mleka
3 jajka
3-4 łyżki gazowanej wody mineralnej
szczypta soli i proszku do pieczenia
Nadzienie:
po 30dag kurek i pieczarek
13dag małych pomidorów
1 cebula
5dag wędzonego boczku
1/2 szklanki rosołu (instant)
3/4 pojemnika (15 dag) gęstej, kwaśnej śmietany
po 1/2 pęczka szczypiorku i natki pietruszki
4 łyżki masła lub margaryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki tymianku
pieprz
» zobacz przepis

Spaghetti po sycylijsku

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
500g makaronu spaghetti
100g tuńczyka w oliwie
4 pomidory
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka pietruszki
drobno posiekana skórka z 1/2 cytryny
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Śledź zapiekany

Forma potrawy: Kolacja, Danie rybne
50dag śledzi nie solonych
mąka
tłuszcz do smażenia
łyżka masła
2 jajka
10dag śmietany
cebula
koperek
sól, pieprz
» zobacz przepis

Parówki po dyrektorsku

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja
40dag parówek cienkich
15dag cebuli
20dag pieczarek
15dag pomidorów
150ml śmietany
4dag tłuszczu
sól, pieprz
papryka
» zobacz przepis

Pasta czosnkowa

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Przekąska lub przystawka
25dag twarogu
10dag jogurtu
jajko
cytryna
główka czosnku
Dodatki:
4 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i pieprz
» zobacz przepis

Bakłażan zapiekany z pomidorami

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
1 bakłażan
pomidory - zależnie od wielkości bakłażana
ser żółty
czosnek
bazylia
estragon
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bakłażany faszerowane pieczarkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
2 bakłażany o średniej wielkości
3-4 młode cebulki ze szczypiorkiem
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
250g pieczarek
natka pietruszki 1 pęczek
sok z 1 cytryny
2 kromki pełnoziarnistych tostów
1 łyżka gęstej śmietany
100g sera mozzarelli
2 łyżki ziaren słonecznika
sól i pieprz do smaku
» zobacz przepis

Ryż z soczewicą

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
120g soczewicy
230g ryżu
1-2 łyżki oliwy
woda
1 cebula
2 łyżki sklarowanego masła lub oleju
sól, pieprz
1 łyżka ziaren sezamowych
140ml naturalnego jogurtu
1 łyżeczka mięty
1/8 łyżeczki chilli
» zobacz przepis

Pierogi z mięsem

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
40dag mąki
60dag gotowanego mięsa wołowego
cebula
jajko
olej
sól, pieprz
» zobacz przepis

Brukselka z serem na kolację

Forma potrawy: Kolacja
500g brukselki
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
1 szklanka mleka 2%
2 łyżki śmietany
mielony czarny pieprz
gałka muszkatołowa
sól do smaku
1 łyżka soku cytrynowego
2 łyżki tartego sera żółtego
natka pietruszki lub koperek
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.