MENU
ZWIŃ MENU

Pasta czosnkowa

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania, potrawa wegetariańska

Składniki

25 dag twarogu
10 dag jogurtu
jajko
cytryna
główka czosnku

Dodatki:
4 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i pieprz

Przyrządzanie

Twaróg utrzeć z jogurtem, oliwą, skórką i sokiem cytrynowym.

Jajko ugotować na twardo, ostudzić, przetrzeć przez sito po czym dodać do pasty razem ze szczypiorkiem.

Ząbki czosnku obrać, rozgnieść wprost do pasty. Doprawić solą i pieprzem, zmiksować.

Pastę podawać z pieczonymi ziemniakami w folii, warzywami z grilla lub jako dodatek do pieczywa.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

2 średniej wielkości marchewki
15 dag twarogu
7 dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku

Zupa czosnkowa

Forma potrawy: Zupy

4 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
4 pomidory
3 cebule
4 szklanki wody
sól, pieprz
4 kromki chleba