Forma potrawy: Zupy, potrawa wegetariańska
1 duża cebula
1 mała ostra papryczka
650 g miąższu dyni (najlepiej Hokkaido)
2 ziemniaki
2 łyżeczki świeżego imbiru
600 ml bulionu warzywnego
400 ml mleka kokosowego
2 łyżki oliwy
curry, sól
pieprz
Cebulę obrać i drobno posiekać, papryczkę pokroić w cienkie kółeczka, miąższ dyni w kostkę, ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, imbir obrać i zetrzeć na tarce.
Cebulę, paprykę i dynię poddusić na oliwie, dodać ziemniaki i imbir. Zalać bulionem warzywnym, zagotować i utrzymywać w stanie lekkiego wrzenia przez 15–20 minut, po czym zmiksować.
Dodać mleko kokosowe, doprawić curry, solą i pieprzem. Przed podaniem podgrzać zupę uważając, by się nie zagotowała.
Forma potrawy: Zupy
1 cebula
1 cm kłącza imbiru
1 ząbek czosnku
1 dynia Hokkaido
1 litr bulionu warzywnego
2 banany
200 ml słodkiej śmietany
olej słonecznikowy
sól, pieprz
Forma potrawy: Przetwory
dojrzałe banany
miąższ dyni
cukier
Forma potrawy: Ciasta
2 jajka
1 szkl. cukru
2 szkl. mąki
1 szkl. kwaśnej śmietany
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
masa kokosowa:
1/2 kostki tłuszczu (12,5 dag)
1/2 szkl. cukru
8 łyżek wiórków kokosowych
Forma potrawy: Napoje
30 dag dyni
8 dag cukru
1,3 szklanki soku truskawkowego (ok 330 ml)
5-10 ml soku z cytryny
2 szklanki przegotowanej wody