cojemy.pl > Desery > Przepisy na potrawy > Strona numer 11

Przepisy na desery


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z ryżem i bananami
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami

Chrupiący jogurt

Forma potrawy: Deser
600ml jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
4 łyżki wysuszonego i przypieczonego orzecha kokosowego
2 jabłka deserowe
2 łyżki rodzynek
otarta skóra i sok z 1 pomarańczy

Do przybrania:
trochę opieczonego orzecha kokosowego
» zobacz przepis

Krem Imbirowy

Forma potrawy: Deser
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
150ml zielonego wina imbirowego
sok 1 1/2 cytryny
1 owoc kiwi

Do podania opcjonalnie:
biszkopciki
» zobacz przepis

Marmurkowy krem z mango

Forma potrawy: Deser
850g odsączonych plasterków mango z puszki
otarta skórka z 1 pomarańczy
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
2 łyżki likieru pomarańczowego

Do przybrania:
plasterki pomarańczy
» zobacz przepis

Owoce w sosie toffi

Forma potrawy: Deser
359g mrożonych malin
459g odsączonych przepołowionych moreli z puszki
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
6 łyżek brunatnego cukru

Do przybrania opcjonalnie:
gałązki mięty
» zobacz przepis

Sernikowy torcik

Forma potrawy: Deser
biszkopt o średnicy ok. 20 cm
otarta skórka i sok z 1 pomarańczy
450g serka śmietankowego
4 łyżki lukru
4 łyżki chudej śmietanki
sok z 1 cytryny
425g truskawek w syropie (lub wiśni)

Do przybrania:
150ml bitej śmietalny
» zobacz przepis

Piernik z budyniem jabłecznym

Forma potrawy: Deser, Ciasto
1 prostokątny piernik
2 kawałki imbiru z syropu
50g kandyzowanych wiśni
225g mrożonych plasterków jabłek
3 łyżki rumu
50g granulowanego cukru

Do podania śmietanka lub custard (słodki sos budyniowy)
» zobacz przepis

Deser jabłeczno-malinowy

Forma potrawy: Deser
350g mrożonych cząstek jabłek
225g mrożonych malin
50g brunatnego cukru
50g płatków kukurydzianych
50g orzechów laskowych posiekanych
50g stopionego masła lub margaryny
» zobacz przepis

Truskawkowy specjał

Forma potrawy: Deser
225g mrożonych truskawek
4 łyżki likieru pomarańczowego
1/2 litra lodów waniliowych
świeże truskawki do przybrania (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Lody pistacjowe

Forma potrawy: Deser
100g zmielonych migdałów
50g posiekanych niesolonych orzeszków pistacjowych
2 łyżki wody różanej
1/2 litra lodów waniliowych
» zobacz przepis

Delicja bananowa

Forma potrawy: Deser
4 banany
8 łyżek dżemu lub konfitury malinowej
850g custard z puszki (słodki sos budyniowy)
drobno posiekane orzechy (do przybrania)
» zobacz przepis

Gorące pikantne owoce

Forma potrawy: Deser
425g brzoskwiń z puszki
425g gruszek z puszki
50g rodzynek
1 laska cynamonu
4 goździki
4 łyżki rumu
śmietanka (ewentualnie)
» zobacz przepis

Twarogowo-brzoskwiniowy deser

Forma potrawy: Deser
20dag twarogu trzykrotnie mielonego
4 połówki brzoskwiń świeżych lub z syropu/puszki
2 łyżki miodu
4 łyżki smietanki 18-procentowej
2 łyżki rozpuszczalnego kakao
1/2 tabliczki czekolady mlecznej
2 łyżki likieru jajecznego Advocaat
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.