MENU
ZWIŃ MENU

Lody pistacjowe

Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 15 min.

Składniki

100g zmielonych migdałów
50g posiekanych niesolonych orzeszków pistacjowych
2 łyżki wody różanej
1/2 litra lodów waniliowych

Przyrządzanie

Migdały, orzeszki pistacjowe i wodę różaną dokładnie wymieszać.

Do makutry włożyć lody waniliowe, dodać mieszankę orzechową i mieszać drewnianą łyżką tak długo, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.

Przygotowaną mieszaninę przełożyć do odpowiedniego pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażalnika na przynajmniej 20 minut.

Lody pokroić w plastry i szybko podawać.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Lody jogurtowe

Forma potrawy: Desery


6 żółtek
3 szklanki jogurtu naturalnego
10 dag cukru
0,5 kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych porzeczek, czarnych jagód)
wiórki kokosowe do przybrania

Koktajl z lodów i soku truskawkowo-malinowego

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

2 szklanki lodów śmietankowych
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z malin

Brzoskwinie z lodami z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

bakalie 15-20 dkg
lody 1 średnie opakowanie
brzoskwinie 5 szt
cukier do smaku

Shake czekoladowy

Forma potrawy: Napoje, Śniadania

2 gule lodów waniliowych
100ml mleka (może być śmietana lub mleko zagęszczone)
30ml syropu czekoladowego
bita śmietana
wiórki czekoladowe