cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z warzywami > Przepisy na potrawy > Strona numer 7

Dania rybne z warzywami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory ze śliwek bez cukru
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z bakłażanem Dania rybne z cebulą Dania rybne z chrzanem Dania rybne z cukinią Dania rybne z czosnkiem Dania rybne z dymką (pęczkiem dymki) Dania rybne z dynią Dania rybne z fasolą Dania rybne z groszkiem Dania rybne z kalafiorem Dania rybne z kapustą Dania rybne z kiełkami sojowymi Dania rybne z koperkiem lub koperem Dania rybne z marchewką Dania rybne z ogórkiem Dania rybne z papryką Dania rybne z papryką chili Dania rybne z pietruszką Dania rybne z pomidorem Dania rybne z porami Dania rybne z rozmarynem Dania rybne z rukwią wodną Dania rybne z ryżem Dania rybne z rzepą Dania rybne z rzeżuchą Dania rybne z rzodkiewką Dania rybne z sałatą Dania rybne z selerem Dania rybne z soją Dania rybne z szalotką Dania rybne ze szczypiorkiem Dania rybne ze szpinakiem Dania rybne z włoszczyzną Dania rybne z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono warzywa

Dorsz zapiekany z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z dorsza, każdy o wadze 200 g.
cebula
50 g. pieczarek
pęczek natki
2 łyżki masła
2 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty suszonego tymianku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
listek laurowy
1/2 litra mleka
4 cienkie plastry boczku
3 łyżki bułki tartej
» zobacz przepis

Opiekane pstrągi

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
4 pstrągi
4 gałązki natki pietruszki
4 plasterki cebuli
6 łyżek oleju
sok z cytryny
łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonego kminku
» zobacz przepis

Dorsz lub mintaj korzenny

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
1kg dorsza lub mintaja
po łyżeczce mielonych lub utłuczonych: pieprzu i kminku
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
2 utłuczone goździki
sok z cytryny
sól
cukier do smaku
5 ząbków czosnku
olej lub oliwa
» zobacz przepis

Łosoś pieczony z ziołami

Forma potrawy: Kolacja, Danie rybne
4 nieduże filety z łososia
pół szklanki oliwy lub oleju
1 cytryna
po 1 łyżeczce: ziela angielskiego, świerzo rozgniecionego pieprzu czarnego i białego
po 2 łyżeczki tymianku i rozmarynu
2 liście laurowe
sól
» zobacz przepis

Rolada łososiowa

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
20dag wędzonego łososia w plastrach
15dag twarogu
kremowy serek topiony
szczypiorek i natka
pieprz
Do podania:
grzanki z bułki
» zobacz przepis

Karp po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
10dag porów
10dag pieczarek
5dag masła
sok z cytryny
10g cukru
3dag mąki pszennej
75ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina
» zobacz przepis

Krewetki z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
jedno opakowanie krewetek wypatroszonych (im większe tym lepsze)
pęczek naci z pietruszki 
czosnek 
oliwa z oliwek
» zobacz przepis

Sardynki w imbirze

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
8 sardynek świeżych lub mrożonych
1 łyżka octu winnego
1,5 filiżanki wody
2,5 - 3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sake (wódki ryżowej)
1 łyżka cukru
2 kawałki średniego imbiru (2 łyżki imbiru w proszku)
liście do wyłożenia rondla (np. sałaty) lub pergamin
Do podania:
Ryż
» zobacz przepis

Filety z dorsza zapiekane z serem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
80dag filetów z dorsza
10dag utartego ostrego sera
kieliszek wytrawnego wina
20dag świeżej śmietany
wywar z włoszczyzny
15dag pieczarek
odrobina masła
pieprz
sól
» zobacz przepis

Śledź po polsku

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie rybne
4 duże śledzie solone
2 cebule
5 ziarenek ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
liść laurowy
4 cytryny
kubek śmietanki 12 proc.
1/2 łyżeczki cukru pudru
» zobacz przepis

Karp z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
karp o wadze ok. 2 kg.
łyżka soku z cytryny
łyżeczka sosu worcester
50 g. mąki
30 g. słoniny
20 g. cebuli
10 dag. pieczarek
łyżka posiekanej natki
2 łyżki białego, wytrawnego wina (niekoniecznie)
1/4 l. bulionu z kostki
biały pieprz
sól
łyżka mąki (do zagęszczenia sosu)
2 łyżki śmietany
50 g. masła do smażenia
» zobacz przepis

Ryba z kasztanami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 filety rybne równej wielkości
10 pieczarek
10 obranych kasztanów jadalnych
sól
5-6 liści sałaty do przybrania
Marynata:
50ml wódki
4 łyżki sosu sojowego
Sos:
marynata pozostała po marynowaniu ryby
sok z 1 cytryny
sok z 1 pomarańczy
1 cebula
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.