cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z przyprawami > Dania rybne z solą kuchenną > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Dania rybne z solą kuchenną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Potrawy z czekoladą i wiśniami
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z bazylią Dania rybne z cukrem Dania rybne z curry Dania rybne z cynamonem (laskami cynamonu) Dania rybne z estragonem Dania rybne z gałką muszkatołową Dania rybne z goździkami Dania rybne z imbirem Dania rybne z ketchupem (keczupem) Dania rybne z kminkiem Dania rybne z kolendrą Dania rybne z kurkumą Dania rybne z liściem laurowym Dania rybne z maggi Dania rybne z majerankiem Dania rybne z masalą (garam masalą) Dania rybne z miętą Dania rybne z musztardą Dania rybne z octem Dania rybne z oregano Dania rybne z pieprzem Dania rybne z szafranem Dania rybne z solą kuchenną Dania rybne z tymiankiem Dania rybne z vegetą Dania rybne z zielem angielskim

Kolorem zielonym zaznaczono sól kuchenna

Tuńczyk z cydrem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1,5kg swieżego tuńczyka
75g margaryny
500ml cydru
4 łyżki śmietany
300g pieczarek
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka tartej bułki
sól
» zobacz przepis

Filety z dorsza po marynarsku

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
50dag filetów z dorsza
4 ziemniaki
marchewka
pół selera
2 cebule
10dag śmietanki
pół szklanki soku pomidorowego
ząbek czosnku
sok z cytryny
mąka
olej
natka pietruszki
sól i pieprz
» zobacz przepis

Pstrąg pieczony w folii z ryżem

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Kolacja, Danie główne
4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
» zobacz przepis

Dorsz po katalonsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg filetów z dorsza
10dag szynki
500ml bialego pólwytrawnego wina
4 łyżki oleju
1 łyżka smalcu
2 duże ząbki czosnku
1 duża cebula
2 bakłażany
1 cukinia
3 czerwone papryki
6 pomidorów
2 liście laurowe
sól, pieprz
» zobacz przepis

Dorsz zapiekany z fasolą

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
75dag filetów z dorsza
50dag białej fasoli
2 cebule
2 marchwie
2 ząbki czosnku
10dag masła
15dag śmietanki
2 łyżki ketchupu
2 pomidory
5dag tartego sera żółtego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pstrąg na gorąco w majonezie

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
80dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
Do podania z:
frytki
kalafior
» zobacz przepis

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Danie główne
opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
» zobacz przepis

Kołduny (pierogi) ze śledziem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 135ml letniej wody
sól
Farsz:
300g filetów śledziowych
40g suszonych grzybów
1 łyżka tartej bułki
1 duża cebula
40g masła
1 jajo
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pstrągi z nawarry

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
4 pstrągi (po ok. 20 dag)
3 plastry szynki serrano lub westfalskiej
100ml oleju
2 łyżki mąki
1 cytryna
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Kotlety ze śledzi

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
kilogram świeżych śledzi
20dag tartej bułki
2 jajka
2 cebule
2 łyżki śmietany
0,5 szklanki oleju
sól
 
do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Ryba pieczona po kreolsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
60dag ryby
3 ząbki czosnku
2 szklanki soku pomidorowego
15dag ogórków
10dag papryki
15dag cebuli
15dag selera
sól, pieprz
 
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Ryba zapiekana z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
1kg ryby (sandacz, halibut, dorsz, karmazyn, karp, szczupak) lub 60dag filetów
10dag pieczarek lub 20dag grzybów borowików
2dag tłuszczu
10dag cebuli
4dag tłuszczu do pieczenia
1/8 l śmietany
5dag sera gouda lub tylżyckiego
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.