Dania rybne z owocami
Kolorem zielonym zaznaczono owoce
150g łososia wędzonego
150g węgorza wędzonego
100g krewetek lub krabów z puszki
50g anchois
1 łyżka kaparow
100g wątróbki z dorsza
Sos:
80g majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 pęczek koperku
50dag filetów z dorsza
4 ziemniaki
marchewka
pół selera
2 cebule
10dag śmietanki
pół szklanki soku pomidorowego
ząbek czosnku
sok z cytryny
mąka
olej
natka pietruszki
sól i pieprz
pstrąg o wadze ok. 25 dag
cytryna
mąka
przyprawa vegeta
słodka papryka w proszku
pieprz w proszku
olej
kilka ząbków czosnku
śmietana 18%
Do podania z:
ugotowane zmieniaki
zielona sałata
średni szczupak lub inna ryba
2 różnokolorowe papryki
mały kabaczek lub patison
oliwa z oliwek
specjalna mieszanka przypraw do ryb
2 cebule
3 łyżki soku z cytryny
Do podania surówka z:
papryka
pomidor
cebula
czosnek
sól
sos vinaigrette
400g łososia z puszki
200ml bitej śmietany
50ml koniaku
100ml odtłuszczonego bulionu z kury
sok z 1/2 cytryny
4 listki żelatyny
sól, pieprz
4 nieduże filety z łososia
pół szklanki oliwy lub oleju
1 cytryna
po 1 łyżeczce: ziela angielskiego, świerzo rozgniecionego pieprzu czarnego i białego
po 2 łyżeczki tymianku i rozmarynu
2 liście laurowe
sól
6 pstrągów
6 łyżek oliwy lub oleju
1 i 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
6 gałązek rozmarynu
sól
pieprz
Do podania:
białe wino
Do przybrania:
cytryna
6 płatów łososia o grubości ok. 2 cm
4 szklanki wody
1/4 szklanki posiekanej cebuli dymki
1 cytryna pokrojona w plastry
1 cytryna podzielona na cząstki
szczypta soli
szczypta pieprzu
świeży koperek
80dag mintaja (morszczuka, halibuta)
2 duże cebule czerwone
2 łyżki mąki
łyżka soku z cytryny
3-4 łyżki oleju
łyżka masła
szklanka śmietany
jajo
po ćwierć łyżeczki suszonej bazylii, tymianku, i startego rozmarynu
natka pietruszki lub koperek
szczypta cukru
sól
pieprz
1kg świeżego węgorza
2 cytryny
3 łyżki oleju lub oliwy do smażenia
100g pieczarek
szklanka śmietany
łyżka masła
sól, pieprz
cukier
1kg węgorza
80ml śmietany
20dag selera
2dag masła
tłuszcz
2dag mąki
1 szklanka rosołu
20dag pieczarek
zielenina
żółtko
sól, pieprz
sok z cytryny
1kg karpia
10dag porów
10dag pieczarek
5dag masła
sok z cytryny
10g cukru
3dag mąki pszennej
75ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina