Formy potrawy: Dania rybne, Dania na grilla, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 30 min.
pstrągi 4 szt
jabłka kwaskowate 4 szt
sok z cytryny
sól
pieprz
Sprawione ryby natrzeć solą i pieprzem, w środku skropić sokiem z cytryny.
Jabłka pokroić na cząstki, część włożyć do środka ryby, resztę grillować obok.
Ryby ułożyć na tackach grillować około 15 minut skropić sokiem z cytryny.
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor
Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla
1 pstrąg na osobę
1 patyk na pstrąga
sól gruba
sos sojowy
cytryna
Pstrąg pieczony w folii z ryżem
Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne, Dania na grilla, Kolacje
4 torebki ryżu (400 g)
4 pstrągi
2 cytryny
2 łyżki masła
pęczek koperku
sól
pieprz
Szaszłyczki wieprzowe z grilla
Forma potrawy: Dania na grilla
8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz